In English

Juha Itkonen jatkaa huikeaa tarinaansa – lukijoiden odotus palkitaan

Juha Itkonen

Juha Itkonen palkitsee lukijoiden odotuksen. Ensi keväänä julkaistava romaani Palatkaa perhoset jatkaa Anna minun rakastaa enemmän –romaanin Suvi Vaahteran, Antti Salokosken ja Suvin äidin Leenan tarinaa. Romaani ilmestyy huhtikuun alussa.

“En ollut koskaan ajatellut kirjoittavani jatkoa Anna minun rakastaa enemmän -romaanille. Kun idea sitten syntyi, siihen tarttuminen tuntui itsestään selvältä. Tajusin, että oman fiktiivisen maailmani laajentaminen on sekä mahdollista että sallittua. Kirjan kirjoittaminen on ollut enimmäkseen nautinnollista, kuin paluu vanhojen ystävien seuraan.”, Juha Itkonen kertoo.

Vuonna 2005 ilmestyneen Anna minun rakastaa enemmän –romaanin tarina Suomen kaikkien aikojen suurimmasta rocktähdestä, hänen äidistään ja entisestä rakastetustaan, unelmista ja niiden hinnasta, jäi lähtemättömästi mieleen soimaan. Romaani oli suuri arvostelu- ja myyntimenestys, ja Itkonen sai siitä Valtion kirjallisuuspalkinnon.

Juha Itkonen (s. 1975 Hämeenlinnassa) kuuluu suomalaiskirjailijoiden kärkinimiin. Hän on julkaissut kuusi romaania, novellikokoelman ja yhdessä vaimonsa Maija Itkosen kanssa lastenkirjan.

Arkisto