In English

Tuija Lehtisen, Kreetta Onkelin ja Saska Saarikosken lastenkirjat vuoden 2014 Lasten LukuVarkaus -palkinnon ehdokkaina

Tuija Lehtisen Sirkuskoira Rico ja öinen ratsastaja, Kreetta Onkelin Poika joka menetti muistinsa ja Saska Saarikosken Meidän isä on hammaspeikko kisaavat Lasten LukuVarkaus -palkinnosta.

Valitsijaraati toteaa teoksista muun muassa:

Tuija Lehtinen: Sirkuskoira Rico ja öinen ratsastaja
”Pitkän linjan kirjailijan Tuija Lehtisen Sirkuskoira Rico ja öinen ratsastaja jatkaa sirkuskoira Ricon lempeitä seikkailuja. Sarja kertoo humoristisesti Rico-koirasta ja sirkuksen mukana kiertävistä lapsista. Kirjoissa keskeisenä on luonnollisesti lukijoille eksoottinen sirkusympäristö mutta myös pienen koiran ja lasten ystävyys.”

Kreetta Onkeli: Poika joka menetti muistinsa
”Pyyhkimällä Arton mielen puhtaaksi Kreetta Onkeli haluaa näyttää meille nykymaailmaamme puhtaiden silmien kautta ilman ennakko-oletuksia. Kirjan lopussa muistin palautuessa takaumien avulla näytetään Arton elämää ennen muistin menetystä. Kirjassa on kauniisti kuvattu ystävyyden, edes yhden ystävän, merkittävä rooli ihmisen elämässä.”

Poika joka menetti muistinsa voitti Finlandia Junior -palkinnon 2013.

Saska Saarikoski: Meidän isä on hammaspeikko
”Saarikoski leikittelee sillä, miten tavalliset arkipäivän asiat voivat lapsen mielikuvituksen voimasta muuttua ihan joksikin muuksi. Vaikka kirjan minäkertoja ei ole ekaluokkalainen, niin lapset voivat löytää tarinasta hauskuutta ikärajoihin katsomatta. Hyvän lapsenkirjan tavoin monet viitteet avautuvat aikuislukijallekin naurunpyrskähdyksiä tuottavaksi lukukokemukseksi. ”

Vuonna 2014 Lasten LukuVarkaus -palkinnosta kisaavat myös: Kirsti Ellilä: Johannes ja Jura (Karisto) Niina Hakalahti: Tuukka-Omar ja minilapset (Tammi) Sanna Isto: Tinka ja Taika Noidanruohon salaisuus (WSOY) Johanna Hulkko: Geoetsivät ja vaeltava aave (Karisto).

Aikuisten esiraati luki kaikkiaan 65 viime vuoden aikana julkaistua lasten- ja nuortenkirjaa. 3.500 euron palkinnon saajan valitsee lapsiraati. Voittanut lastenkirja julkistetaan keskiviikkona 11.6.2014 Vekara-Varkaus festivaaliviikon yhteydessä.

Arkisto