In English

Teemu-kirja murskaa ennätyksiä

Ari Mennanderin kirjoittama Teemu-kirja on tehnyt historiaa. Kiekkolegenda Teemu Selänteen urasta ja elämästä kertova kirja on jo nyt viimeisten vuosikymmenten myydyin urheilukirja ja yksi eniten myyneistä tietokirjoista. Kirjan ensimmäinen 50.000 painos myytiin jo ennen isänpäivän ja joulun varsinaista myyntisesonkia. Teemu-kirjan kokonaispainosmäärä on noin 80 000 kappaletta. Teos julkistettiin syyskuussa 2014.

Urheilukirjaston johtaja Matti Hintikka ylistää kirjaa.

“Nykyään 10 000 myytyä nidettä on urheilukirjalle erinomainen tulos, 20 000 painos jo huippusuoritus. Teemu nousee myös kirjana aivan omaan sarjaansa.

Aikansa urheiluraamattua, Urheilun pikku jättiläistä painettiin tiettävästi lähes 80 000 kappaletta. Painokset jakaantuivat 13 vuodelle 1945–58, ja teoksen toimittajakin vaihtui Martti Jukolasta Reino ”Palle” Hirviseppään. Teemu-kirjan myyntimäärä syksyllä 2014 on ehdottomasti Suomen ennätys -tulos.

  • On hyvä muistaa, että Teemu-kirjan huikea menestys ei perustu vain urheilusankari-Teemun persoonaan ja isoon mainoskampanjaan. Kirja itsessään on harvinaisen perusteellisesti koottu, yli 300-sivuinen, värikäs tietokirja jääkiekkoilijan urasta. Upea kirja upeasta urheilijasta,” Hintikka sanoo.

Arkisto