In English

Tatu ja Patu Angela Merkelille

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatun ja Patun Suomi ilmestyy saksaksi Suomen esittäytyessä tänä vuonna Frankfurtin kirjamessujen teemamaana. Suomalainen kirjallisuus saa poikkeuksellista huomiota koko saksankielisessä Euroopassa.

Kustannusosakeyhtiö Otavan kääntämä teos Tatu und Patu und ihr verrücktes Finnland toimii käyntikorttina; esitteleehän se Suomen ja suomalaiset tiivistetyn hulvattomasti.

Otava lähettää kirjan lahjaksi huippuvaikuttajille Saksaan. Muiden muassa liittokansleri Angela Merkel ja liittopresidentti Joachim Gauck saavat sen. Samoin kirja postitetaan joukolle kulttuuriväkeä muistutuksena Suomen teemamaa-asemasta.

Lasten ja nuorten kirjat sekä oppimateriaalit kiinnostavat Saksassa erityisesti. Suomen hyvä Pisa-menestys ja suomalaislasten korkea lukutaito tunnetaan. Otavan viesti onkin, että lukemisharrastuksen siemenet kylvetään jo lapsuudessa ja oppimisen kannalta lukemisen merkitys on keskeinen.

Tatun ja Patun Suomi voitti Finlandia junior -palkinnon vuonna 2007 ja se on ollut kestomenestys. Kirjaa on tähän mennessä painettu noin 150.000 kappaletta. Tatu ja Patu -kirjoja on myyty 21 maahan. Tatu und Patu und ihr verrücktes Finnland on saatavilla Nordbuch-nettikaupassa: www.nordbuch.de/kk. Teoksen on kääntänyt Elina Kritzokat.

Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kirjojen lisäksi Saksassa esitellään yleisölle muun muassa Mauri Kunnaksen, Siri Kolun ja Ninka Reitun lasten- ja nuortenkirjatuotantoa.

Arkisto