In English

Ruotsalainen kirjailijakaksikko Erik Axl Sund ja muita messutärppejä

Erik Axl Sund vierailee Helsingissä 23.−25.10. kertomassa psykologisesta Varistyttö-dekkaritrilogiastaan. Erik Axl Sund on nimimerkki, jonka takana ovat ruotsalaiskirjailijat Jerker Eriksson ja Håkan Axlander Sundquist.

Erik Axl Sund

Yleisölle Erik Axl Sund esiintyy torstaina 23.10. klo 17.00 Suomalaisen kirjakaupan kanta-asiakastapahtumassa sekä perjantaina 24.10. että lauantaina 25.10. Helsingin kirjamessuilla. Kirjailijakaksikko on myös tiedotusvälineiden haastateltavissa vierailunsa aikana.

Varistyttö-trilogiassa, jota ruotsalaiset kriitikot ovat ylistäneet “lajinsa parhaaksi”, kirjailijakaksikko tutkii ihmispsyyken pimeimpiä nurkkia. Lukijat ja kriitikot ovat ottaneet romaanisarjan innostuneesti vastaan kaikkialla. Ruotsin Dekkariakatemia myönsi sille vuoden 2012 parhaan rikosromaanin palkinnon. Palkintoraati kuvasi trilogiaa “hypnoottisen vangitsevaksi psykoanalyysiksi rikoskirjallisuuden muodossa”. Romaanisarjan oikeudet on myyty 37 maahan.

Koko trilogia on nyt julkaistu suomeksi. Ensimmäinen osa Varistyttö (Kråkflickan) ilmestyi tämän vuoden maaliskuussa, toinen osa Unissakulkija (Hungerelden) kesäkuussa ja viimeinen osa Varjojen huone (Pythias Anvisningar) on juuri ilmestynyt. Trilogian on suomentanut Kari Koski.

Kirjamessutärppejä

Granta – Parhaat nuoret suomalaiset kertojat

Kolme lahjakasta nuorta kirjailijaa – Juhani Karila, Tuomas Kyrö ja Taina Latvala – keskustelevat torstaina 23.10. klo 11-12 Kullervo-salissa Aleksi Pöyryn johdolla.

Esikoiskirjailijat

Esikoiskirjailijapaneelissa esiintyvät mm. Pajtim Statovci (Kissani Jugoslavia) ja Nura Farah (Aavikon tyttäret) torstaina 23.10. klo 14.00 ja Antti Holma (Järjestäjä) ja Meri Kuusisto (Amerikkalainen) perjantaina 24.10. klo 14.00. Molemmat paneelit ovat Kullervo-salissa.

Arkisto