In English

Otavan kevään keskustelunherättäjiä

Yksi Otavan kevään keskustelunherättäjiä tulee olemaan Björn Wahlroosin kirja Talouden kymmenen tuhoisinta ajatusta. Wahlroos tarkastelee kirjassaan kriittisesti kymmentä suosittua talousajatusta, joita vapaan markkinatalouden arvostelijat kannattavat. Hän nostaa tikun nokkaan keskeisiä taloudellisia ajattelijoita John Maynard Keynesistä ”pop-ekonomisti” Thomas Pikettyyn. Kirja julkistetaan lehdistötilaisuudessa keskiviikkona 11.3.2015 Otavassa.

Esikoinen ja muita kaunokirjoja

Esa Mäkisen esikoisromaani Totuuskuutio on trilleri lähitulevaisuuden Suomesta, missä tieto, valta ja raha ovat yhtä. Yksi suuri internetyhtiö pystyy vaikuttamaan siihen, mitä ihmiset näkevät ruudullaan ja mitä he pitävät totuutena. Romaani ilmestyy helmikuun puolessa välissä. Esa Mäkinen kirjoittaa www.totuuskuutio.fi –blogissaan kirjasta ja aihepiiristä.

Keväällä uutuusromaaninsa julkaisevia kirjailijoita ovat mm. Laura Honkasalo, Eppu Nuotio, Petri Tamminen ja Johanna Holmström. Taina Latvalalta ja Hannu Väisäseltä ilmestyy kertomuskokoelmat.

Brittiläisen nykykirjallisuuden kärkeen kuuluvan Sadie Jonesin romaani Ehkä rakkaus oli totta on syvästi vaikuttava kertomus nuoruudesta ja taiteesta, rakkaudesta ja intohimon tuhovoimasta. Romaani ilmestyy Otavan kirjasto –sarjassa maaliskuussa.

Ruotsalaisen Carl-Johan Vallgrenin koukuttava trilleri Varjopoika vie lukijan Tukholman alamaailmaan, voodoo-uskomusten keskelle Dominikaaniseen tasavaltaan sekä tietoverkkojen salattuihin kätköihin. August-palkinnon voittanut Vallgren on paitsi Ruotsin arvostetuimpia kirjailijoita myös kuvataiteilija ja muusikko. Kirja ilmestyy helmikuussa.

Kevään kuumimpia romaaneja ovat yhdysvaltalaisen Anna Toddin After ja After – Törmäyksen jälkeen. Opiskelijatytöstä kertovaa eroottista tarinaa on luettu ja jaettu netissä yli miljardi kertaa. Poikabändi One Directionin fanifiktiona alkanut After on kasvanut maailmanlaajuiseksi ilmiöksi ja tehnyt kirjoittajastaan tähden. Kirjasarjan ensimmäinen osa ilmestyy tammikuussa, toinen osa maaliskuussa.

Vahvoja tyttöjä ja naisia

Anna Perhon Pientä säätöä on hauska, oivaltava ja viihteellinen tuuletus naisen arjesta. Perho avaa kasvutarinaansa piinallisen henkilökohtaisten anekdoottien kautta. Kirja ilmestyy tammikuussa.

Jenni Pääskysaaren Tyttö, sinä olet… on voimakirja kaikille tytöille. Pääskysaaren omien tekstien lisäksi kirjassa on haastatteluja ja tarinoita vahvoista tytöistä ja naisista. Kirja ilmestyy huhtikuussa.

Uutuusluettelossa kevään ohjelma kokonaisuudessaan. Otavan uutiset on luettavissa myös sähköisenä versiona verkkosivuillamme

Kevätpressi eli Otavan kevään lehdistöinfo pidetään torstaina 22. tammikuuta klo 14.00 alkaen toimitalon 3. kerroksessa.

Median arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi
Lisätiedot: Viestintävastaava Tarja Kopra tarja.kopra @ otava.fi, puh. 050 4688 948

Arkisto