In English

Helena Warikselle fantasiakirjallisuuspalkinto Kuvastaja

Helena Waris on saanut vuoden parhaalle fantasiakirjalle myönnettävän Kuvastaja-palkinnon romaanistaan Talviverinen.

Helena Waris

Merkittävää on, että Helena Waris on nyt ensimmäinen kolmen Kuvastaja-palkinnon voittanut kirjailija, ja samalla toistaiseksi ainoa kirjailija, joka on voittanut palkinnon kirjasarjansa jokaisella osalla.

Helena Wariksen Pohjankontu-sarjan romaanit Sudenlapset ja Uniin piirretty polku voittivat Kuvastaja-palkinnon vuosina 2011 ja 2009

Talviverinen-romaania luonnehdittiin raadin piirissä seuraavasti: ”Teos toimii todella hyvin itsenäisenä kirjana vaikka on trilogian kolmas osa.” “Sarjassa on hyvin käytetty suomalaista maisemaa ja mytologioita luomaan jotain uutta ja omaperäistä.” “Kirja sitoi erittäin hyvin sarjan aiempien kirjojen lankoja ja kiteytti koko sarjan tarinan. Keskittyminen yhteen hahmoon tarjosi eheän kokonaisuuden, jossa saattoi elää Troin ajatusten mukana. Mustarinta-jakso oli erityisen onnistunut, valotti aiemmista kirjoista arvoitukselliseksi jääneen paikan erikoista tunnelmaa.” “Kirja oli todella koukuttava, sitä oli vaikea laskea käsistään.”

Kuvastaja-palkinnon jakaa vuosittain Suomen Tolkien-seura Kontu ry. Palkinto jaettiin Helena Warikselle Helsingin Kirjamessuilla 24.10.2014.

Arkisto