In English

Erik Axl Sundin Varistyttö koukuttaa suomalaisia

Ruotsalaisen Erik Axl Sundin Varistyttö-trilogiasta on tullut myös Suomessa myynti –ja arvostelumenestys.

Erik Axl Sund - Varistyttö

Kirjasarjan ensimmäisestä osasta Varistytöstä on juuri ilmestymässä kolmas painos, ja sen myötä kirjan kokonaispainosmäärä on 10.000 kappaletta.

Varistyttö ilmestyi maaliskuun puolivälissä ja se nousi heti Mitä Suomi lukee –listan käännetyn kaunokirjallisuuden kärkikymmenikköön. Toukokuussa Varistyttö oli listalla sijalla 3.

Trilogian toinen osa Unissakulkija on juuri ilmestynyt, ja kolmas osa Varjojen huone julkaistaan suomeksi lokakuussa. Trilogian on suomentanut Kari Koski.

Erik Axl Sund on nimimerkki, jonka takana ovat ruotsalaiskirjailijat Jerker Eriksson ja Håkan Axlander Sundquist. He vierailevat Helsingissä toisen kerran kirjamessujen aikaan 23.−25. lokakuuta.

Varistyttö-trilogiassa kirjailijakaksikko tutkii ihmispsyyken pimeimpiä nurkkia. Kolmessa romaanissa päähenkilöt Jeanette Kihlberg ja Sofia Zetterlund jahtaavat vaikeasti tavoitettavaa ja julmaa tappajaa. Samalla he kamppailevat omien synkkien salaisuuksiensa kanssa.

Lukijat ja kriitikot ovat ottaneet romaanisarjan kaikkialla innostuneesti vastaan. Ruotsin Dekkariakatemia myönsi sille vuoden 2012 parhaan rikosromaanin palkinnon. Palkintoraati kuvasi trilogiaa “hypnoottisen vangitsevaksi psykoanalyysiksi rikoskirjallisuuden muodossa”. Sarjan oikeudet on myyty 36 maahan.

Kotisivut: http://www.varistytto.fi/

Kirjatraileri

Arkisto