In English

Tammikuun tähtiä

Otava tarjoilee tammikuussa kirjallisia makupaloja sekä kaunokirjallisuuden että tietokirjojen ystäville. Ohjelmassa on mm. Anna-Leena Härkösen kolumnikokoelma, Juhani Karilan esikoisteos sekä Kirsi Valastin ja Timo Vuorimaan juoksukirja.

• Anna-Leena Härkönen: Laskeva neitsyt • Juhani Karila: Gorilla • Reijo Mäki: Sahanpururevolveri • Kreetta Onkeli: Selityspakki • Jennifer Worth: Hakekaa kätilö • Kirsi Valasti – Timo Vuorimaa: Lentoa juoksuun • Heli Pruuki – Marjo Timoria – Markku Väätäinen: Pari suhteessa

Anna-Leena Härkösen Laskeva neitsyt ja muita kirjoituksia sisältää kirjailijan suorasukaisia kolumneja. Härkönen tarkkailee riemastuttavan suorasukaisella otteellaan aikamme ilmiöitä ja tarjoaa pölyttyneiden mielipiteiden sijaan vastaansanomatonta arjen anarkiaa.

Juhani Karilan esikoisteosta, novellikokoelmaa Gorilla leimaa poskettomat assosiaatiot ja villisti laukkaava lause. Novellien aiheet vaihtelevat kirjaimellisesti maan ja taivaan välillä. Niissä kuvataan mm. rumien ihmisten koulutuskeskus, maailman vaarallisin omena, autoaan tuunaava Jumala sekä Seinäjoen-junaa terrorisoiva humanoidi. Vuoden 2010 J. H. Erkon kirjoituskilpailun voittanut Karila (s. 1985) on kotoisin Pelkosenniemellä. Hän opiskelee tiedotusoppia Tampereen yliopistossa ja kirjoittaa mm. Helsingin Sanomien kulttuurisivuille.

Reijo Mäen Sahanpururevolveri kokoaa yhteen parhaat Mäen mustanpuhuvista rikostarinoista ja neljä uutta kertomusta.

Kreetta Onkelin Selityspakki on sympaattinen tarinoiden ja selitysten kokoelma alakoululaisille ja heidän vanhemmilleen. Onkeli tarjoilee viisaita vastauksia suuriin ja pienempiin kysymyksiin, kuten esimerkiksi Miksi spurgu on spurgu? Millainen on oikea ystävä? Miten ilonpilaaja pilaa ilon? Millaiset ovat kylmät vanhemmat? Onko leijona Suomen kansalliseläin? Kirjan on kuvittanut Ninka Reittu-Kuurila.

Jennifer Worth kertoo juuri ilmestyneessä muistelmateoksessaan Hakekaa kätilö! hauskasti ja liikuttavasti ajastaan kätilönä ja aluesairaanhoitajana nunnien äitiyshuollossa 1950-luvun Lontoon East Endissä. Kirjaan pohjautuva BBC:n menestyssarja alkaa YLE TV1:ssä 22. helmikuuta 2013.

Kirsi Valastin ja Timo Vuorimaan Lentoa juoksuun on huippuasiantuntijoiden kattava treenikirja, jossa yhdistyvät tiede, kokemus ja tavoitteellisuus. Harjoittelun kulmakivien lisäksi kerrotaan mm. taloudellisesta juoksutekniikasta, selvitetään maasto- ja mäkijuoksun salaisuudet sekä annetaan monipuolisia harjoitusohjeita mailerin matkoista maratonin.

Heli Pruukin, Marjo Timorian ja Markku Väätäisen Pari suhteessa auttaa tunnistamaan lapsuuden kokemusten sekä traumojen vaikutuksia aikuisiän parisuhteeseen. Marjo Timoria ja Markku Väätäinen ovat pari- ja seksuaaliterapian uranuurtajia ja alan suomalaisia huippunimiä. Kirjan kirjoittaja, TT ja pari- ja seksuaaliterapeutti Heli Pruuki työskentelee johtavana perheneuvojana. Teos julkistetaan perjantaina 1. helmikuuta klo 13 Otavassa.

Arkisto