In English

Särkänniemen Koiramäki avautuu ensi kesänä

Särkänniemen elämyspuistossa avautuu uusi teema-alue, Koiramäki. Se perustuu rakastettuihin, Mauri Kunnaksen luomiin hahmoihin.

Kesällä avautuva uusi alue on laajuudeltaan 10000 neliötä, ja sinne muuttavat myös Lasten Eläintarhan eläimet.

Kokonaisuus tulee sisältämään Koiramäen kaupungin, Koiramäen talon pihapiirin sekä Drakkulan linnan. Lisäksi alueelle rakennetaan näyttämö ja uusi tallirakennus. Särkänniemen Koiramäki perustuu yhdessä tekemiseen ja toiminnallisuuteen. Investointi on Elämyspuiston 2000-luvun suurin, yli 5 miljoona euroa, ja kohde on Suomen mittakaavassa ennennäkemätön.

”Olemme rakentamassa Suomen mittakaavassa ainutlaatuista aluetta. Rakennukset tulevat olemaan lähes oikean kokoisia, ja alueelle tullessaan asiakas astuu todellakin Koiramäen maailmaan”, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä kertoo.

Koiramäen luonut kirjailija Mauri Kunnas on tyytyväinen: ”Minulle on tärkeää, että Koiramäen maailma säilyy, vaikka se tuodaan reaalimaailmaan. Särkänniemen kanssa yhteistyö on sujunut erinomaisesti. Uskon uuden alueen olevan jokaiselle elämys, jossa pääsee seikkailemaan kirjojeni maailmassa”, Kunnas toteaa.

Kunnaksen kirjoja on painettu Suomessa lähes kuusi miljoonaa ja maailmanlaajuisesti yhteensä lähes kahdeksan miljoonaa kappaletta. Kirjoja on käännetty 29 kielelle ja julkaistu ulkomailla kaikkiaan 31 maassa. Viime syksynä ilmestynyttä suosikkia, Piitles-kirjaa on painettu yli 60.000 kappaletta ja se ilmestyy maaliskuussa 2013 englanniksi Will Mooren käännöksenä.

Mauri Kunnas promovoitiin 11.1.2013 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kunniatohtoriksi.

Arkisto