In English

Otava julkaisee Robert Galbraithin dekkarin Käen kutsu. Robert Galbraith on J.K. Rowlingin salanimi

Salanimellä Robert Galbraith julkaistu J.K. Rowlingin esikoisdekkari Käen kutsu (The Cuckoo’s Calling) ilmestyy suomeksi Otavan kustantamana ja Ilkka Rekiaron suomentamana lokakuussa. Teos ilmestyy sekä kovakantisena että sähkökirjana Helsingin kirjamessuille.

Käen kutsu aloittaa lontoolaisen yksityisetsivä Cormoran Striken tutkimuksista kertovan sarjan. Otava on hankkinut julkaisuoikeudet myös sarjan toiseen osaan. Käen kutsu on klassinen brittidekkari P. D. Jamesin ja Ruth Rendellin hengessä. Kirjan päähenkilö on ruumiillisista ja henkisistä vammoista kärsivä, etsiväksi ryhtynyt Afganistanin sodan veteraani, joka tutkii mallin kuolemaa Lontoossa. Romaani ilmestyi Britanniassa huhtikuussa ja sai loistavat arvostelut. ”Häikäisevä romaani”, ylisti The Times. ”Juoni pitää otteessaan”, kehui puolestaan The Guardian.

Myös Yhdysvalloissa vastaanotto on ollut erinomainen. ”Robert Galbtraith on kirjoittanut erittäin viihdyttävän kirjan.- – Strikesta ja hänen avustajastaan Robinista – – on tullut työpari, jonka uusia seikkailuja lukija jää innolla odottamaan”, kirjoitti The New York Times.

Arkisto