In English

Mestarillinen Finlandia-ehdokas: Kjell Westön Kangastus 38

Kjell Westön Kangastus 38 on yksi tämän vuoden Finlandia-palkintoehdokkaita.

Kjell Westön elokuussa ilmestynyt romaani Kangastus 38/ Hägring 38 (Otava / Schildts & Söderströms) on ehdolla Finlandia-palkinnon saajaksi. Teoksen on suomentanut Liisa Ryömä.

Valintalautakunnan perusteluista:

Westö ankkuroi kertomuksensa talvisodan puhkeamista edeltäneeseen vaiheeseen, jossa kireä poliittinen ilmapiiri lävistää ihmisten mielet ja haavat arpeutuvat hitaasti. Keskiössä on suomenruotsalaisten nuorten miesten keskiviikkoseura, mutta suuri toimija on täsmällisin piirroin kuvattu aika, jossa henkilöt ajelehtivat ja törmäilevät toisiinsa poliittisten mielipide-eroavaisuuksien kärjistyessä. Lisää syvyyttä vankkaan kerrontaan tuo rouva Wiikin naishahmo, jonka kautta kansalaissodan varjot kurottuvat tapahtumahetkeen asti. Tarina on jäntevä ja niin historiallisesti kuin ilmaisullisestikin tarkka, ja henkilöt maalataan eläviksi draaman siveltimellä. Lukijalle jää oivaltamisen ilo, ja vielä lopussakin Westö yllättää.

Teatterijohtaja Asko Sarkola päättää palkinnon saajan kuuden ehdokkaan joukosta. Hän ilmoittaa päätöksensä palkinnonjakotilaisuudessa 3. joulukuuta.

Lue lisää kaikista palkintoehdokkaista Suomen Kirjasäätiön sivuilta.

Arkisto