In English

Marisha Pessl vierailee Suomessa kertomassa Yönäytös-trilleristään

Yhdysvaltalainen Marisha Pessl vierailee Suomessa 6.−7. lokakuuta. Hän esiintyy yleisölle Turun kirjamessuilla sunnuntaina 6.10. klo 13:10 Agricola-lavalla. Maanantaina 7.10. hän antaa haastatteluja tiedotusvälineille Helsingissä.

Pesslin Yönäytös on huikea, älyllinen New Yorkiin sijoittuva trilleri, jonka aavemainen tunnelma tuo mieleen Twin Peaksin. Romaani ilmestyi USA:ssa elokuussa ja nousi heti bestseller-listoille. Suomeksi kirja ilmestyi Laura Beckin käännöksenä syyskuun alussa.

Trillerin juoni punoutuu kadonneen, legendaarisen elokuvaohjaaja Stanislas Cordovan ympärille. Cordova tunnetaan väkivaltaisista, tummasävyisistä elokuvista, jotka ovat saavuttaneet kulttimaineen. Fanaattisimmat Cordovan ihailijat järjestävät niistä yöllisiä erikoisnäytöksiä katakombeissa ja kellareissa.

Kun Cordovan 24-vuotias tytär löydetään kuolleena hissikuilun pohjalta, maineensa menettänyt toimittaja Scott McGrath alkaa tutkia uudelleen ohjaajaan liittyviä salaisuuksia. Cordovan hahmo ja hänen elokuvansa johdattavat McGrathia ja lukijaa kiihtyvällä tahdilla kohti ihmismielen pimeimpiä kerroksia. Osin lehtileikkeiden, poliisiraporttien ja nettikeskustelujen kautta etenevä vahvan elokuvallinen kerronta kutsuu esiin kuvia, jotka jäävät kummittelemaan lukijan mieleen.

Marisha Pessl syntyi vuonna 1977 ja varttui Ashevillessä North Carolinan osavaltiossa. Nykyään hän asuu New Yorkissa. Pesslin esikoisromaani Special Topics in Calamity Physics (2006) oli kansainvälinen arvostelu- ja myyntimenestys. Yönäytös on hänen toinen romaaninsa.

Alla linkit kirjan traileriin, Ellen ja New York Magazinen haastatteluihin.

Yönäytös-trailer

Elle

New York Magazine

Arkisto