In English

Lastenkirjojen vaihtoviikot – Otava mukana yhteistyössä

Otava, Tammi ja Suomalainen Kirjakauppa järjestävät yhteistyössä Lastenkirjojen vaihtoviikot 13.– 26.5.2013 Helsingin, Espoon, Vantaan, Joensuun, Jyväskylän ja Tampereen myymälöissä. Kierrätetyt lastenkirjat saavat uuden elämän Pelastakaa Lapset ry:n avulla. Kirjat jaetaan järjestön tuen piirissä oleville lapsille ympäri Suomen.

Pelastakaa Lapset ry:n lastensuojelupalveluiden johtaja Riitta Hyytinen on kiitollinen kirjalahjoituksesta. ”Esimerkiksi lastenkodeissamme on suuri tarve kirjoille”, hän kertoo.

”Lapsi, jolla on elämässään surua, pelkoja tai ongelmia, voi saada kirjojen tarinoista voimaa ja tukea. Ongelmien keskellä lapsesta voi helposti tuntua siltä, että on ainoa maailmassa, jolla on vaikeaa. Kirjojen avulla lapsi voi nähdä, että muillakin lapsilla voi olla samanlaisia vaikeuksia ja elämäntilanteita. Tarinat avartavat maailmankuvaa”, Hyytinen sanoo.

Pelastakaa Lapset jakaa kirjanvaihtoviikkojen kautta saatuja lastenkirjoja järjestön tuen piirissä oleville tukiperheille ja tukilapsille, tuettaville perheille, sijaisperheille, adoptioperheille, lastenkotien lapsille, lomakodeille ja perheille, joilla ei muuten ole varaa ostaa kirjoja

Lisätietoja:

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Arkisto