In English

Kennedyn murhan salattu historia -teos ilmestyy 29.10.2013

Philip Shenonin kirja Kennedyn murhan salattu historia antaa vastauksia moniin tapausta yhä ympäröiviin kysymyksiin.

Shenonin alkuperäisenä tavoitteena oli kirjoittaa sisäpiirikertomus Kennedyn murhaa tutkineesta Warrenin komissiosta. Tätä valtavaa murhatutkimusta penkoessaan Shenonille selvisi, kuinka keskustiedustelupalvelu CIA, liittovaltion poliisi FBI ja muut vaikutusvaltaiset tahot olivat salanneet keskeisiä tietoja Warrenin komissiolta. Murhatutkimus oli tuomittu epäonnistumaan myös siitä syystä, että tutkimuskomission puheenjohtajana toiminut Yhdysvaltain korkeimman oikeuden ylituomari Earl Warren oli sitoutuneempi suojelemaan Kennedyn perhettä kuin selvittämään totuuden murhapäivän tapahtumista.

Teos ilmestyy Yhdysvalloissa 29.10.2013 ja samaan aikaan suomeksi. Kirja julkaistaan Yhdysvalloissa nimellä A Cruel and Shocking Act.The Secret History of the Kennedy Assassination. Teoksen on suomentanut Pekka Tuomisto.

Arvostettu tutkiva journalisti Philip Shenon on työskennellyt pitkään The New York Timesin toimittajana ja kirjoittanut aiemmin menestysteoksen The Commision: The Uncensored History of the 9/11 Investigation, jossa hän käsitteli vuoden 2001 terrorihyökkäysten tutkintaa.

Arkisto