In English

Julia Vuori sai lastenkulttuurin valtionpalkinnon

Lastenkulttuurin valtionpalkinnot myöntää Taiteen edistämiskeskus tunnustuksena kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana tehdystä ansiokkaasta työstä lastenkulttuurin parissa tai pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta lastenkulttuurin hyväksi

Lastenkulttuurin valtionpalkintojen perusteluista

“Vuoren helposti lähestyttävät kuvat houkuttelevat nuoren lukijan niin kultakauden taiteilijoiden Eero Järnefeltin tai Hugo Simbergin kuin nykytaiteen teosten maailmaan. Vuori on piirtänyt kuviinsa alusta saakka eläinhahmoja. Pienten lasten kuvakirjasarjassa esiintyvä sika on humaani ja lämmin hahmo, joka välittää ystävistään.”

Julia Vuori (s.1968) on opiskellut Taideteollisen korkeakoulun graafisen suunnittelun ja valokuvataiteen laitoksilla. Esikoiskuvitustyönsä Julia Vuori teki Ulla-Maija Aaltosen lastenkirjaan Jennin talli (1989). Vuoren kuvitustyyli on omaperäinen ja vahva. Voimakkaat, kirkkaat värit, musta ääriviiva ja kuvien oivaltava huumori ovat hänen tyylinsä tunnusmerkkejä.

15 000 euron valtionpalkinnot myönnettiin lapsen oikeuksien päivänä 20.11. Toinen lastenkulttuurin valtionpalkinnonsaaja on koreografi, tanssija Riku Immonen.

Arkisto