In English

Hellevi Salmisen Hello I love you ja Saska Saarikosken Meidän isä on hammaspeikko Topelius- ja Lydecken -palkintoehdokkaina

Suomen Nuorisokirjailijoiden palkintoraati on nimennyt ehdokkaat Topelius- ja Lydecken -palkintojen saajiksi. Topelius–palkintoehdokkaana on Hellevi Salmisen Hello I love you ja Lydecken –ehdokkaana on Saska Saarikosken Meidän isä on hammaspeikko.

Palkintoraadin perustelut

Hellevi Salminen: Hello I love you. Otava 2013

Hello I love you on helppolukuinen mutta samalla tiivistunnelmainen lukukokemus. Kirja on kertomus itsensä etsimisestä, ystävyydestä ja rohkeudesta jota tarvitaan, jotta voi rakastaa sitä jota haluaa.

Saska Saarikoski: Meidän isä on hammaspeikko. Otava 2013

Lapsen utelias kiinnostus aikuisten kiireiseen työelämään on aiheena vauhdikkaassa seikkailutarinassa, jossa pieni Leo lähtee viemään kotiin unohtunutta salkkua isälleen. Hammaspeikot, hurjistuneet vartijat ja mustakaapuinen mörkö sopivat varsinkin aikuisen ja lapsen yhteisiin lukuhetkiin.

Raatiin kuuluivat kirjastonhoitaja ja kriitikko Marja Welin ( puheenjohtaja), lehtori Marja Rikaniemi, kriitikkko Emma Saure ja erikoiskirjastonhoitaja Markku Kesti. Voittajat julkistetaan 14.1.2014.

Topelius-palkinto on maamme vanhin lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto, joka perustettiin jo vuonna 1946. Nykyisin se jaetaan nuortenkirjalle.

Arvid Lydecken -palkinto on perinteinen lastenkirjapalkinto, jota on jaettu 1960-luvulta lähtien. Se myönnetään vuosittain korkeatasoisesta lastenkirjasta.

Arkisto