In English

Elämäkerta Teemu Selänteestä

Otava julkaisee ensi syksynä elämäkerran jääkiekkoilija Teemu Selänteestä.

Runsaasti kuvitettu ja laaja Teemu-kirja on syväsukellus ainutlaatuisen supertähden, huippu-urheilijan ja perheenisän elämään. Kirjan toimittaa kahdesti Vuoden urheilukirja -palkinnon voittanut Ari Mennander.

Teemu Selänne on yksi kaikkien aikojen parhaista, tunnetuimmista ja suosituimmista jääkiekkoilijoista maailmassa. Mennander on seurannut läheltä Selänteen elämää koko 20-vuotisen NHL-uran ajan. Teos on kiehtova tarina jääkiekkoilijasta, josta kasvoi koko kansan Teemu.

”Olemme tehneet kirjaa monta vuotta. Olen itsekin innoissani siitä, että se julkaistaan vihdoin. Mukana on paljon sellaista uutta tietoa, jota ei ole kerrottu missään aikaisemmin”, Selänne lupaa.

Otavan kustannusjohtaja Minna Castrén tietää, että lukijat rakastavat suurten urheilijoiden elämäkertoja. ”Teemu Selänne on suomalaisena urheilusankarina vertaansa vailla. Mahtavaa että saamme julkaista tämän kauan odotetun kirjan”, hän iloitsee.

Selänne on enemmän kuin jääkiekkoilija. Hän on poikkeuksellisen suosittu ja ihailtu esikuva. Mennander uskoo, että Teemu-kirja yllättää: ”Teemun elämä vaikuttaa täydelliseltä. Matkan varrella on ollut kuitenkin paljon vastoinkäymisiä, joista suuri yleisö ei tiedä mitään. Teemun valoisa luonne on peittänyt alleen monta tuskan kyyneltä, eikä menestys ole todellakaan tullut helpolla.”

Arkisto