In English

Chimamanda Ngozi Adichie ja Liza Marklund ensi viikolla Helsingissä

Nigerialaissyntyinen Chimamanda Ngozi Adichie ja ruotsalainen Liza Marklund vierailevat Helsingissä ensi viikolla kertomassa uusista romaaneistaan.

CHIMAMANDA NGOZI ADICHIE (s. 1977) on Afrikan nykykirjallisuuden lupaavimpia lahjakkuuksia. Hän kasvoi Nigeriassa Nsukkan yliopistokaupungissa. Nykyisin Adichie asuu osan vuodesta Yhdysvalloissa, missä hän on opiskellut kirjoittamista ja Afrikan tutkimusta sekä opettanut kirjallisuutta. Adichien uusi romaani Kotiinpalaajat (Americanah) ilmestyi suomeksi syyskuun alussa Hanna Tarkan suomennoksena. Kotiinpalaajat kertoo nuorista rakastavaisista, jotka Nigerian epävakaa tilanne ja unelma paremmasta erottaa. Kun he vuosien kuluttua tapaavat toisensa uudelleen Nigeriassa, he joutuvat elämänsä suurimman valinnan eteen.

Adichie esiintyy yleisölle Akateemisen Kirjakaupan kohtaamispaikalla 23.10. klo 17.00 Sofi Oksasen haastattelussa. Helsingin kirjamessuilla hänet on nähtävissä torstaina 24.10. mm. klo 14.00 Otavan osastolla, klo 15.30 Aleksis Kivi -lavalla ja 16.30 Akateemisen kirjakaupan osastolla.

LIZA MARKLUND (s. 1962) on Pohjoismaisen rikoskirjallisuuden kuningatar. Hänen palkittuja kirjojaan on myyty maailmalla yli 17 miljoonaa kappaletta 30 eri kielellä. Marklund tunnetaan myös feministisistä mielipiteistään ja pelottomasta suorapuheisuudestaan.

Marklundin uusi, kymmenes Annika Bengtzon –sarjan trilleri Ajojahti (Lyckliga gatan) ilmestyi viikko sitten Ruotsissa ja sai heti loistavat arvostelut. Suomeksi kirja on juuri ilmestynyt Kari Kosken käännöksenä.

Liza Marklund esiintyy Helsingin kirjamessuilla lauantaina 26.10. mm. klo 12.30 Mika Waltari -lavalla ja klo 14.30 Otavan osastolla. Sunnuntaina 27.10. Marklund on nähtävissä klo 14.00 Aleksis Kivi -lavalla ja klo 14.30 Akateemisen kirjakaupan osastolla.

Arkisto