In English

Ulla-Maija Paavilaisen romaanilla tuetaan SPR:n ystävätoimintaa

Kirjailija Ulla-Maija Paavilainen ja Kustannusosakeyhtiö Otava tukevat Suomen Punaisen Ristin ystävätoimintaa lahjoittamalla Paavilaisen Vanhapoika-romaania vapaaehtoisten käyttöön. Ystävätoiminnassa mukana olevilla vapaaehtoisilla on näin mahdollisuus lukea romaania yksinäisille vanhuksille ja muille yksinäisille.

Ulla-Maija Paavilainen pitää ystävätoimintaa erittäin tärkeänä. “Mitä muuta meillä on kuin toisemme? Koskaan ei ole liian myöhäistä oppia lähestymään ja hyväksymään toista. Romaanissani irtisanotuksi joutunut, eristäytyvä Matias Hollo ajautuu puolivahingossa muutaman vanhuksen auttajaksi. Ihminen ei sen jälkeen olekaan hänelle enää pelkkä kuva, vaan vapautus myös omasta yksinäisyydestä. Entä jos Matias olisi kuullut Punaisen Ristin ystävätoiminnasta?” Paavilainen pohtii.

Ulla-Maija Paavilainen (s. 1955) on tehnyt pitkän uran journalistina useissa sanoma- ja aikakauslehdissä. Vanhapoika on hänen kuudes romaaninsa.

Punainen Risti kannustaa sekä uusia että vanhoja ystävätoiminnan vapaaehtoisia lukemaan Paavilaisen kirjaa erityisesti tammi-helmikuussa 2013. Ystävätoimintaan pääsee parhaiten mukaan osallistumalla ensin ystävätoiminnan peruskurssille. Kurssi antaa eväitä toimia erilaisissa ystävätoiminnan tehtävissä. Koulutus painottaa vuorovaikutustaitoja sekä ihmisten kohtaamista erilaisissa elämäntilanteissa. Punaisen Ristin tulevat kurssit löytyvät osoitteesta: http://www.punainenristi.fi/events

Arkisto