In English

Otavan Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintoehdokkaat

Suomen Nuorisokirjailijoiden palkintoraati on valinnut Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintoehdokkaat. Topelius –palkintoa tavoittelee Mila Teräksen Perhosen varjo ja Arvid Lydecken –palkintoa Eppu Nuotion Papupiilokas.

Palkintoraadin perustelut:

Mila Teräs: Perhosen varjo (Otava)

Linnean kesäloman vietto kietoutuu syömättömyyden ympärille. Uusi ystävä ja orastava seurustelusuhde tuovat onneksi väriä Linnean yhä mustemmaksi muuttuvaan ajattelumaailmaan. Maagisen realismin piirteitä saava tarina kuvaa terävänäköisesti Linnean syömishäiriöistä ajattelumaailmaa, joka on samaan aikaan raadollinen ja hauraan kaunis.

Eppu Nuotio: Papupiilokas (Otava)

Papupiilokas on lennokasta riimittelyä. Pienien ja riemukkaiden runojen avulla lapsille avautuu outojen ja tuntemattomien ötököiden salaperäinen ja tuntematon maailma.

Palkintoraadin puheenjohtajana on toiminut kirjastonhoitaja Katariina Ahtiainen ja jäseninä kirjastovirkailija, lasten ja nuortenkirjallisuuden kriitikko Marja Welin, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Marja Rikaniemi ja freelancer-kriitikko Emma Saure.

Topelius-palkinto on maamme vanhin lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinto, joka perustettiin vuonna 1946. Nykyisin se jaetaan nuortenkirjalle. Arvid Lydecken -palkintoa on jaettu 1960-luvulta lähtien. Se myönnetään vuosittain korkeatasoisesta lastenkirjasta. Molemmat palkinnot jakaa Suomen Nuorisokirjailijat ry ja palkintoja tukee Kopiosto. Voittajat julkistetaan 14.1.2013.

Arkisto