2

William N. päiväkirja (eBook)

Palkitun kirjailijan tiheätunnelmainen kuvaus omalaatuisesta suomalaisesta tiedemiehestä 1890-luvun Pariisissa.

Vanha kasvitieteilijä William N. on etevä mutta näkemystensä vuoksi tutkimuksen valtalinjasta erkaantunut mies, joka elää yksinäistä elämäänsä Pariisissa. Hän tutkii jäkälänäytteitä ja yrittää kirjoittaa tieteellisen suurteoksensa toista osaa, vaikka terveys reistailee. Kaupungilla kävellessään hän näkee monenmoista huomauttamisen aihetta pariisilaisten elämästä ja hänen muistojaan hallitsevat tietyt päähänpinttymät.
Kasvitieteilijän sapekkaista jupinoista kasvaa taitava tutkielma syrjäytyvän mutta vakaumuksistaan loppuun asti kiinni pitävän ihmisen mielenmaisemasta. Voiko tiedemies olla kuin taiteilija? Vai unohtaako jälkimaailma ne, jotka olivat väärässä?

William Nylander (1822–1899) oli suomalaisen kasvitieteen uranuurtajia ja kansainvälisesti merkittävä jäkälätutkija. Kristina Carlson on käyttänyt päiväkirjaromaaninsa lähtökohtana Nylanderin elämän käännekohtia, mutta itse muistiinpanot ovat täysin fiktiivisiä.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

ISBN: 978-951-1-25659-5

Julkaisukuukausi: 08.2011

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Kristina Carlson Otava Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Kristina Carlson

Kristina Carlson

Kristina Carlson (s. 1949 Helsingissä) on opiskellut Helsingin yliopistossa yleistä kirjallisuustiedettä.

Hän työskenteli Suomen Kuvalehden toimittajana yli kaksikymmentä vuotta, kunnes jäi vapaaksi kirjailijaksi ja toimittajaksi vuonna 1996. Carlson avustaa edelleen Suomen Kuvalehteä. Hän on tehnyt reportaaseja, kirjailijahaastatteluja, pakinoita ja kirjallisuuskritiikkiä.

Kristina Carlson on mm. Suomen Nuorisokirjailijat ry:n, Kiilan ja Eino Leinon Seuran jäsen. Vuosina 1989–1994 hän toimi Eino Leinon Seuran puheenjohtajana.

Carlsonin esikoisteos, runokokoelma Hämärän valo (Otava) ilmestyi vuonna 1986. Romaanistaan Maan ääreen Carlson sai Finlandia-palkinnon vuonna 1999. Maan ääreen on ilmestynyt saksaksi (Ins Land am Ender der Welt) vuonna 2000.

Carlson on saanut kirjallisuuden valtionpalkinnon ja Kiitos kirjasta -mitalin romaanistaan Herra Darwinin puutarhuri. Kirjan oikeudet on myyty tähän mennessä Tšekkeihin.

Koko tuotanto

  • Hämärän valo, runokokolma, 1986, Otava
  • Maan ääreen, romaani, 1999, Otava
  • Herra Darwinin puutarhuri, romaani, 2009, Otava
  • William N. päiväkirja, romaani, 2011, Otava
  • Eunukki, romaani, 2020 Otava
  • Anni-nuortenkirjasarja, jonka julkaissut nimellä Mari Lampinen, 12-osaa vuosina 1996-1999, Gummerus
  • Kahdesti kuollut, kuunnelma, Radio Ylen Ykkönen 2000 (perustuu romaaniin Maan ääreen)

Palk...

Kirjailijan sivulle