2

Virgin Suicides – kauniina kuolleet

Alkuteos: The Virgin Suicides

ISBN: 978-951-1-26133-9

Julkaisukuukausi: 01.2012

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Jeffrey Eugenides Otava Pokkarit Seven

Kuva kirjailijasta Jeffrey Eugenides

Jeffrey Eugenides

Jeffrey Eugenides on syntynyt 8.3.1960 Detroitissa Yhdysvalloissa. Hänen isänsä vanhemmat olivat kreikkalaisia ja hänen äitinsä on sukujuuriltaan irlantilainen. Eugenides on suorittanut loppututkinnon sekä Brownin että Stanfordin yliopistossa.

Eugenidesin esikoisromaani Virgin Suicides oli suurmenestys ilmestyessään vuonna 1993, ja Sofia Coppola on ohjannut siihen perustuvan samannimisen elokuvan. Michiganin esikaupunkeihin 1970-luvulle sijoittuva romaani on unenomainen kertomus viidestä Lisbonin sisaruksesta, jotka kaikki tekevät vuorollaan itsemurhan. Toisella romaanillaan Middlesex (2002) Eugenides voitti Pulitzer-palkinnon vuonna 2003. Middlesex on kreikkalais-amerikkalainen perhesaaga, joka pohtii syntymän, kuoleman, sukupuoli-identiteetin ja monikulttuurisuuden kysymyksiä ja liittää ne kreikkalaiseen mytologiaan.

Eugenidesin kolmas romaani Naimapuuhia (The Marriage Plot, 2011) on vinon huumorin siivittämä kolmiodraama. Päähenkilö Madeleine tekee 1980-luvulla yliopistossa lopputyötä 1800-luvun englantilaisista avioliittoromaaneista. Hän tempautuu omaan rakkaustarinaansa, kun karismaattisen Leonardin kanssa syttyy syvällinen ja kipinöivän eroottinen suhde. Vanha ystävä Mitchell puolestaan on vakuuttunut, että hänet ja Madeleine on tarkoitettu toisilleen. Romaanissaan Eugenides kuvaa inhimillisiä pikkumaisuuksiamme ja naurettavuuksiamme yhtä aikaa neulanterävän ironisesti ja syvän samastuttav...

Kirjailijan sivulle