2

Upseeri ja vakooja

Historiallisen trillerin mestari tarttuu 1800-luvun lopun Eurooppaa kuohuttaneeseen Dreyfusin vakoilujupakkaan.
Sotilas Georges Picquart ylennetään nuoresta iästään huolimatta johtamaan Ranskan sotaministeriön neljättä osastoa: sen tehtäviä ovat tiedustelu ja vakoilu.
Päästessään vakoojan jäljille Picquart saa käsiinsä todisteita, jotka asettavat vastikään loppuunkäsitellyn Dreyfusin tapauksen aivan uuteen valoon. Picquart ajautuu taisteluun oikeuden puolesta, ja saa huomata, että häntä vastassa on hyvin arvo­valtaisia tahoja.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Alkuteos: An officer and a spy

ISBN: 978-951-1-28117-7

Kääntäjä: Markku Päkkilä

Julkaisukuukausi: 03.2014

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Markku Päkkilä Otava Robert Harris Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Robert Harris

Robert Harris

Robert Harris syntyi Nottinghamissa 7.3.1957. Harris on opiskellut englantilaista kirjallisuutta ja valmistunut Cambridgen yliopistosta. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli toimittajana BBC:n uutisissa ja ajankohtaisohjelmissa, poliittisena toimittajana The Observer -lehdessä ja toimii edelleen kolumnistina mm. Sunday Timesissa ja Daily Telegraphissa.

Kirjoittaminen on aina ollut Harrisin ensisijainen kiinnostuksen kohde. Hänen ensimmäiset kirjansa olivat toisen maailmansodan aikaisen Saksan politiikkaa käsitteleviä tietokirjoja, joita ilmestyi 1980-luvulla viisi. Kirjallisen läpimurron Harris teki ensimmäisellä romaanillaan. Vuonna 1992 ilmestynyt Kolmannen valtakunnan salaisuus oli kansainvälinen menestys, ja sen ilmestymisen jälkeen Harris ryhtyi päätoimiseksi kirjailijaksi.

Harrisin teokset kiinnittyvät usein tarkalleen dokumentoituun historialliseen ajankohtaan, ja häntä onkin kiitetty erinomaiseksi historiantuntijaksi ja kirjoittajaksi, joka osaa eläytyä kulloinkin kyseessä olevaan ajankohtaan. Harrisin jännitysromaaneja ja historiallista fiktiota on käännetty yli 30 kielelle. Vuonna 2006 ilmestynyt Imperium aloitti Harrisin Marcus Tullius Ciceroa ja Rooman valtakuntaa käsittelevän trilogian.

Suomennetut teokset

  • Kolmannen valtakunnan salaisuus, 1992, suom. Juhani Lindholm
    (Fatherland, 1992)
  • Enigma – Suuri , 1996, suom. Jaakko Kankaanpää
    (Enigma, 1995)
  • Arkkienkel...
Kirjailijan sivulle