2

Turman lintu (eBook)

Ajankohtaisen trillerisarjan toinen osa astuu kauas hyvinvointivaltion mukavuusalueelta ja nostaa esiin naisiin kohdistuvan, kuoliaaksi vaietun väkivallan

Maria ja Tobias Allende ovat vihdoin löytäneet unelmiensa talon Tukholman lähistöltä. Marian pitkään uinunut toimittajan vaisto herää kesken remontin, kun hän huomaa kuivuneita veritahroja. Penkoessaan vanhaa perhetragediaa Maria ei osaa aavistaa, millaiseen vaaraan hän on itse ajautumassa.
Samaan aikaan syyttäjä Madeleine Edwards kohtaa uusia haasteita sekä kotona että työssään. Teini-ikäinen tytär kaipaa kiireistä äitiään, mutta outo kuolemantapaus vie Madeleinen jälleen vaiettujen rikosten ja ruotsalaisen kansankodin häpeäpilkkujen ytimeen.

”Äärimmäisen jännittävä, pelottava ja kiehtova kertomus, joka tuntuu tässä ja nyt.” – Tidningen Mama

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Alkuteos: Dödergök

ISBN: 978-951-1-26436-1

Julkaisukuukausi: 04.2012

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Katarina Wennstam Otava Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Katarina Wennstam

Katarina Wennstam

Katarina Wennstam (s. 1973) on ruotsalainen journalisti, kirjailija ja luennoitsija. Aiemmin hän työskenteli Sveriges Televisionin rikosreportterina. Nykyisin Wennstam asuu Nackassa elokuvaohjaajaaviomiehensä Mani Maserrat-Agahin ja kahden lapsensa kanssa.

Wennstamin trillerisarja, keskushenkilönä syyttäjä Madeleine Edwards, puuttuu naisten nykypäivän Ruotsissa kohtaamaan väkivaltaan.

Wennstam on näkyvä mediapersoona joka on myös julkisuudessa ottanut kantaa kysymyksiin seksuaalisista väärinkäytöksistä ja naisten oikeudesta hallita omaa ruumistaan. Wennstam on lisäksi kirjoittanut kaksi menestynyttä ja mediakeskustelua herättänyttä reportaasikirjaa naisiin kohdistuvasta väkivallasta.

Hänen romaaninsa Flickan och skulden oli August-palkintoehdokkaana, ja hän on voittanut Ruotsissa useita journalistipalkintoja.

Kirjailijan kotisivu

Suomennetut teokset

 • Tahra, 2011, suom. Laura Beck
  (Smuts, 2007)
 • Turman lintu, 2012, suom. Laura Beck
  (Dödergök, 2008)
 • Alfrauros, 2013, suom. Laura Beck
  (Alftahannen, 2010)
 • Petturi, 2015, suom. Anja Meripirtti
  (Svikaren, 2012)
 • Kivisydän, 2016, suom. Anja Meripirtti
  (Stenhjärtat, 2013)
 • Varjot, 2017, suom. Anja Meripirtti
  (Skuggorna, 2014)
 • Hämärän tyttö, 2018, suom. Anja Meripirtti
  (...
Kirjailijan sivulle