2

Trainspotting

Undergroundin profeetan anarkistinen kulttikirja

Trainspotting on täydellistä piittaamattomuutta omasta ja muiden elämästä. Energinen, raju, räävitön ja loistavasti kirjoitettu tarina kertoo Rentonista ja hänen renttukavereistaan, jotka elävät kuin vieras heimo tavallisten ihmisten keskellä. Heidän tulevaisuutensa ei ulotu seuraavaa piikkiä pidemmälle.

”Welsh on parasta mitä brittiläisessä kirjallisuudessa on tapahtunut vuosikymmeniin.” -Sunday Times

”Kukaan ei ole koskaan kirjottanut yhtä hyvää kirjaa…tätä on syytä myydä enemmän kuin Raamattua.” -Rebel Inc.

ISBN: 978-951-1-30922-2

Kääntäjä: Sauli Santikko

Julkaisukuukausi: 01.2017

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Irvine Welsh Otava Pokkarit Sauli Santikko Seven

Kuva kirjailijasta Irvine Welsh

Irvine Welsh

Irvine Welsh syntyi 27.9.1958 Edinburghissa, Skotlannissa työläisperheeseen. Häntä on kuvattu ”kemikaalisukupolven hovirunoilijaksi”, undergroundin profeetaksi ja 1990-luvun skotlantilaisten realistien johtajaksi. Nykyään Welsh asuu Amsterdamissa ja Lontoossa.

Welsh eli lapsuutensa alueella, jossa työttömyys ja köyhyys olivat arkipäivää. Welsh lopetti koulunsa 16-vuotiaana. Hän muutti 1970-luvun lopussa Lontooseen tarkoituksenaan siirtyä punk-kulttuurin tapahtumapaikalle ja alkaa rock-tähdeksi. Welsh eli Lontoossa lähes kymmenen vuotta punkin ja huumeiden sävyttämää elämää ja teki monenlaisia töitä. Hän muutti takaisin Edinburghiin 1980-luvun lopussa, suoritti MBA-tutkinnon Herriot-Wattin yliopistossa ja alkoi kirjoittaa.

Welshin esikoisromaani Trainspotting on anarkistinen kulttikirja edinburgilaisista underground-maailmasta, jossa ollaan täydellisen piittaamattomia omasta ja muiden elämästä. Trainspotting ylsi kymmenen parhaan joukkoon arvostetussa Booker-kilpailussa ja siitä tuli suuri myyntimenestys. Trainspotting on dramatisoitu teatterille ja siitä on tehty menestyselokuva 1996. Myös The Acid House on filmattu.

Paska on räävitön, poliittisesti epäkorrekti parodia korruptoituneesta skottipoliisista Bruce Robinsonista, jonka kyky keksiä hyväksikäytön muotoja koettelee inhimillisyyden rajoja. Sekä Trainspotting että Paska ovat ilmestyneet myös Seven-pokkarina.

Liima vie lukijansa Edinburgin tuttuihin y...

Kirjailijan sivulle