2

Talviverinen

Muinaissuomalaista maisemaa hallitsevat vanhat mahdit ja ikiaikainen rakkaus

”Vereni on muuttunut jäänsiniseksi. Sutena voisin saada itselleni muutaman päivän, harhauttaa varjostajani eksyksiin, mutta olen päättänyt kulkea tämän elämäni loppuun ihmishahmossani. Näillä silmillä. Näillä muistoilla.”

Kirottu mies, talviverinen, kulkee Valkoisten susien maassa ja tuntee voimiensa vähenevän. Seuraajat ovat hänen kannoillaan. Niukkoina lepohetkinään hän muistelee varttumistaan Tuulten-saarella ukkosmiesten kylässä. Hän muistaa veriveljensä ja ensirakkautensa, jotka kumpainenkin vaeltavat jo Hiljaisuuden tuolla puolen ja kutsuvat häntä seuraansa. Hän muistaa myös toisen naisen, sen punatukkaisen, jonka kanssa hänen piti viettää loppuelämänsä. Ja kolmannen; Vornanmutkan nuoren noidan, joka epäsi häneltä tuon elämän.

Talviverinen on Tuultensaaren tarina, tarina ukkosmiehistä ja uiskoista. Se on tarina Mustarinnasta ja käskijöistä, kokoista ja taivaskartoista. Tarina Valkoisten susien maasta, sen synkistä salaisuuksista ja kirouksista, jotka ovat liian raskaita kantaa päivänvalossa.
Talviverinen on Pohjankonnun Troin tarina.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

ISBN: 978-951-1-27167-3

Julkaisukuukausi: 01.2013

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Helena Waris Otava

Kuva kirjailijasta Helena Waris

Helena Waris

Helena Waris (s. 1970) vietti lapsuutensa Pohjois-Karjalassa, ja muutti 13-vuotiaana Kiteeltä Mikkeliin, jossa kirjoitti ylioppilaaksi 1990. Esikoisromaani oli jo tuolloin työn alla, mutta tarvittiin puutarhurin opinnot ja pätkätyöt niin yrttitarhan opaskierrosten vetäjänä kuin hautaustoimiston apulaisenakin, sekä lyhyt ura käsityöläisyrittäjänä ja pidempi kotiäitiys ennen kuin aika oli kypsä Uniin piirretylle polulle.

Suurimmat sysäykset kirjan toteutumiselle ovat jäljitettävissä Oriveden Opistoon, Mikkelin Kirjoittajiin ja MTV3:n Suureen Seikkailuun. Waris asuu Ristiinassa 100-vuotiaassa puutalossa. Uusperheeseen kuuluu 4-7 lasta ja 40 eläintä. Hänen sydäntään lähellä ovat maatiaiskasvit, kansanperinne, remontointi, rock-musiikki ja leivonnaiset. Hänen mottonsa on: Järjetöntä elää niin järkevästi, että kaduttaa. Sitä hän on noudattanut kiitettävästi.

Sekä Uniin piirretty polku, Sudenlapset että Talviverinen saivat Suomen Tolkien-seuran Kuvastaja-palkinnon, vuosina 2010, 2012 ja 2014.

Koko tuotanto

  • Uniin piirretty polku, romaani, 2009, Otava
  • Sudenlapset, romaani, 2011, Otava
  • Talviverinen, romaani, 2013, Otava
  • Vuori, romaani, 2014, Otava
  • Linnunsitoja, romaani, 2017, Otava
  • Vedenkehrääjä, romaani, 2018, Otava
...
Kirjailijan sivulle