2

Talviverinen

Muinaissuomalaista maisemaa hallitsevat vanhat mahdit ja ikiaikainen rakkaus

”Vereni on muuttunut jäänsiniseksi. Sutena voisin saada itselleni muutaman päivän, harhauttaa varjostajani eksyksiin, mutta olen päättänyt kulkea tämän elämäni loppuun ihmishahmossani. Näillä silmillä. Näillä muistoilla.”

Kirottu mies, talviverinen, kulkee Valkoisten susien maassa ja tuntee voimiensa vähenevän. Seuraajat ovat hänen kannoillaan. Niukkoina lepohetkinään hän muistelee varttumistaan Tuulten-saarella ukkosmiesten kylässä. Hän muistaa veriveljensä ja ensirakkautensa, jotka kumpainenkin vaeltavat jo Hiljaisuuden tuolla puolen ja kutsuvat häntä seuraansa. Hän muistaa myös toisen naisen, sen punatukkaisen, jonka kanssa hänen piti viettää loppuelämänsä. Ja kolmannen; Vornanmutkan nuoren noidan, joka epäsi häneltä tuon elämän.

Talviverinen on Tuultensaaren tarina, tarina ukkosmiehistä ja uiskoista. Se on tarina Mustarinnasta ja käskijöistä, kokoista ja taivaskartoista. Tarina Valkoisten susien maasta, sen synkistä salaisuuksista ja kirouksista, jotka ovat liian raskaita kantaa päivänvalossa.
Talviverinen on Pohjankonnun Troin tarina.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

ISBN: 978-951-1-27167-3

Julkaisukuukausi: 01.2013

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Helena Waris Otava Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Helena Waris

Helena Waris

Helena Waris (s.1970) on aiemmin kirjoittanut fantasiakirjoja nuorille ja aikuisille. Hän asuu Ristiinassa maalaiskylässä. Olaf-koira ystävineen on oikeasti olemassa, ja sarjan eläintarinat pohjautuvat tosielämän kommelluksiin.

Uniin piirretty polku, Sudenlapset ja Talviverinen ovat saaneet Suomen Tolkien-seuran Kuvastaja-palkinnon vuosina 2010, 2012 ja 2014.

Koko tuotanto

  • Uniin piirretty polku, romaani, 2009, Otava
  • Sudenlapset, romaani, 2011, Otava
  • Talviverinen, romaani, 2013, Otava
  • Vuori, romaani, 2014, Otava
  • Linnunsitoja, romaani, 2017, Otava
  • Vedenkehrääjä, romaani, 2018, Otava
  • Jäänvartija, romaani, 2019, Otava

Lastenkirjat

  • Olafin pentupäiväkirjat – Pässit pullakahveilla, 2020, Otava. Kuvittanut Mirjami Manninen
  • Olafin pentupäiväkirjat – Tuli hännän alla, 2020, Otava. Kuvittanut Mirjami Manninen
...
Kirjailijan sivulle