2

Talo Elben rannalla

Kadulla seisoi saksalaisia naisia pahvit kaulassaan. Pahveissa oli miehen valokuva, lyhyt elämäkerta, osoite ja pyyntö saada tietoa kadonneesta. Jos Lewis olisi kadonnut, olisiko Rachael kulkenut pakkasessa pahvi kaulassa ja odottanut hänen paluutaan? Hän ei ollut varma. Laihat, etäiset sotavuodet olivat tulleet heidän väliinsä.

Saksaan toisen maailmansodan raunioille sijoittuva rakkaustarina kasvaa humaaniksi puheenvuoroksi anteeksiannon puolesta.

Eversti Lewis Morgan perheineen lähetetään pahasti pommitettuun Hampuriin toisen maailmansodan jälkeen. Kaupunki kuuluu englantilaisten hallitsemaan vyöhykkeeseen. Virallisen agendan mukaan saksalaisia on rangaistava rikoksistaan kovalla kädellä, mutta Morgan tuntee sääliä nähdessään aliravitut, orvot saksalaislapset.

Morganin vaimo suree sodassa kuollutta esikoistaan, eikä hyväksy miehensä päätöstä asettua asumaan samaan taloon leskeksi jääneen saksalaisen Herr Lubertin ja tämän viisitoistavuotiaan tyttären Friedan kanssa. Nuorempi poika Edmund kuitenkin tuntee outoa vetoa Friedaan, joka takertuu yhä natsiajan ihanteisiin.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Alkuteos: The aftermath

ISBN: 978-951-1-27961-7

Kääntäjä: Ilkka Rekiaro

Julkaisukuukausi: 03.2014

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Ilkka Rekiaro Otava Rhidian Brook Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Rhidian Brook

Rhidian Brook

Rhidian Brook (s.1964) on palkittu englantilainen kirjailija ja käsikirjoittaja. Hän asuu vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Lontoossa. Talo Elben rannalla on hänen kolmas romaaninsa.

Kirjailijan kotisivut

Suomennetut teokset

  • Talo Elben rannalla, 2014, suom. Ilkka Rekiaro
    (The Aftermath, 2013)
...
Kirjailijan sivulle