Ruusunmetsästäjät

Outo tapahtumaketju tempaa Lyran Oxfordista maailmalle.

Mestarikertoja jatkaa HBO:n sarjasta tuttua tarinaa.

Lyran daimoni Pantalaimon näkee hirveän henkirikoksen. Pantalaimon vie tuntemattoman vainajan vähäiset henkilökohtaiset tavarat Lyralle. Mutta joku havittelee kuolleen miehen omaisuutta, sillä Lyran oxfordilaiseen opiskelija-asuntoon murtaudutaan. Lyra olisi pahassa pulassa, ellei saisi apua ystävältään Malcolmilta, josta on tullut yliopiston opettaja.
Ilmenee, että kuollut mies on palannut Aasiasta tutkimusasemalta, johon liittyy jotain vaarallista. Miten tapahtumiin kytkeytyy salaperäinen, himoittu ruusulajike?
Kun Pantalaimon häipyy omille teilleen, Lyran on lähdettävä perään.

Alkuteos: The Secret Commonwealth

ISBN kovakantinen kirja: 978-951-1-36226-5

ISBN e-kirja: 978-951-1-37410-7

ISBN äänikirja: 978-951-1-45441-0

Kääntäjä: Helene Bützow

Julkaisupäivä: 22.10.2020

956 sivua (kovakantinen kirja)

Kirjastoluokka: N 84.2

Avainsana:  Helene Bützow Lasten ja nuortenkirjat Lyran kirjat Philip Pullman Sähkökirjat Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Philip Pullman

Philip Pullman

Philip Pullman (s. 1946) on Ison-Britannian merkittävimpiä lasten- ja nuortenkirjailijoita. Hänen tunnetuimpia ja palkituimpia teoksiaan on Universumien tomu -fantasiatrilogia, jonka avausosa Kultainen kompassi on nähty myös valkokankaalla. Pullman palaa trilogian maailmaan Lyran kirjat -sarjassaan, jonka ensimmäinen osa ilmestyy 2018.

Pullman syntyi Norwichissa mutta asui lapsuudenperheensä kanssa myös Zimbabwessa ja Australiassa ennen kuin perhe muutti takaisin Iso-Britanniaan. Pullman opiskeli englannin kieltä Exeterin Collegessa Oxfordissa ja työskenteli valmistuttuaan opettajana 1980-luvun puoliväliin saakka. Hänen ensimmäinen lastenkirjansa ilmestyi 1982. Pullman on tunnettu luennoitsija, ja hänen tuotantoonsa kuuluu myös näytelmiä ja tietokirjoja. Hän asuu Oxfordissa.

Philip Pullman on saanut mm. Astrid Lindgren -muistopalkinnon, Carnegie-mitalin, Guardianin lastenkirjapalkinnon ja Whitbread-palkinnon.

Suomennetut teokset

  • Kuinka Ollaan Cool (How to be cool, 1987), suom. Kimmo Rentola, 1988 Otava
  • Kreivi Karlstein, eli, Paholaismetsästäjän ratsastus (Count Karlstein, or, The ride of the Demon Huntsman, 1991), kuvittanut Patrice Aggs, suom. Rauni Kanerva, 1994 Karisto
  • Kultainen kompassi, Universumien tomu 1 (Northern lights, His dark materials 1, 1995), suom. Helene Bützow, 1996 Tammi, 2018 Otava
  • Salaperäinen veitsi, Universumien tomu 2 (The subtle knife, His dark materials 2, 1...
Kirjailijan sivulle