2

Porno

Trainspottingin raju jatko-osa iskee täydellä lastilla. Ketä kustaan silmään ja kenellä seisoo viimeisenä?

Rentonin ja Sick-Boyn jengi oli riippuvainen kamasta, nussimisesta ja väkivallasta, mutta ennen kaikkea toisistaan. Kymmenen vuotta Trainspottingin jälkeen seksibisnes tuo vanhan porukan jälleen yhteen – koston ja petoksen vastustamattomassa syöksykierteessä.

”Welsh on löytänyt jälleen Trainspottingin aikaisen törkeän ja sekopäisen energian.” -New York Times Book Review

ISBN: 978-951-1-30921-5

Kääntäjä: Sauli Santikko

Julkaisukuukausi: 02.2017

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Irvine Welsh Otava Pokkarit Sauli Santikko Seven

Kuva kirjailijasta Irvine Welsh

Irvine Welsh

Irvine Welsh syntyi 27.9.1958 Edinburghissa, Skotlannissa työläisperheeseen. Häntä on kuvattu ”kemikaalisukupolven hovirunoilijaksi”, undergroundin profeetaksi ja 1990-luvun skotlantilaisten realistien johtajaksi. Nykyään Welsh asuu Amsterdamissa ja Lontoossa.

Welsh eli lapsuutensa alueella, jossa työttömyys ja köyhyys olivat arkipäivää. Welsh lopetti koulunsa 16-vuotiaana. Hän muutti 1970-luvun lopussa Lontooseen tarkoituksenaan siirtyä punk-kulttuurin tapahtumapaikalle ja alkaa rock-tähdeksi. Welsh eli Lontoossa lähes kymmenen vuotta punkin ja huumeiden sävyttämää elämää ja teki monenlaisia töitä. Hän muutti takaisin Edinburghiin 1980-luvun lopussa, suoritti MBA-tutkinnon Herriot-Wattin yliopistossa ja alkoi kirjoittaa.

Welshin esikoisromaani Trainspotting on anarkistinen kulttikirja edinburgilaisista underground-maailmasta, jossa ollaan täydellisen piittaamattomia omasta ja muiden elämästä. Trainspotting ylsi kymmenen parhaan joukkoon arvostetussa Booker-kilpailussa ja siitä tuli suuri myyntimenestys. Trainspotting on dramatisoitu teatterille ja siitä on tehty menestyselokuva 1996. Myös The Acid House on filmattu.

Paska on räävitön, poliittisesti epäkorrekti parodia korruptoituneesta skottipoliisista Bruce Robinsonista, jonka kyky keksiä hyväksikäytön muotoja koettelee inhimillisyyden rajoja. Sekä Trainspotting että Paska ovat ilmestyneet myös Seven-pokkarina.

Liima vie lukijansa Edinburgin tuttuihin y...

Kirjailijan sivulle