2

Pelkokerroin (eBook)

Pelottavan ajankohtainen trilleri talousmaailman julmalta huipulta

Tiedemies Alex Hoffmann on kehittänyt tekoälyn, jonka avulla pörssimarkkinoiden tapahtumia voidaan ennustaa hämmästyttävän täsmällisesti. Keksinnön ansiosta hän ansaitsee miljardeja, ja hänen henkilöllisyyttään varjellaan tarkasti.
Eräänä aamuna Hoffmannin kotiin tunkeudutaan. Alkaa väkivaltainen painajainen, jonka keskellä epätoivoinen tiedemies yrittää selvittää, kuka hänet haluaa tuhota.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Alkuteos: The Fear Index

ISBN: 978-951-1-26411-8

Julkaisukuukausi: 03.2012

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Otava Robert Harris Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Robert Harris

Robert Harris

Robert Harris syntyi Nottinghamissa 7.3.1957. Harris on opiskellut englantilaista kirjallisuutta ja valmistunut Cambridgen yliopistosta. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli toimittajana BBC:n uutisissa ja ajankohtaisohjelmissa, poliittisena toimittajana The Observer -lehdessä ja toimii edelleen kolumnistina mm. Sunday Timesissa ja Daily Telegraphissa.

Kirjoittaminen on aina ollut Harrisin ensisijainen kiinnostuksen kohde. Hänen ensimmäiset kirjansa olivat toisen maailmansodan aikaisen Saksan politiikkaa käsitteleviä tietokirjoja, joita ilmestyi 1980-luvulla viisi. Kirjallisen läpimurron Harris teki ensimmäisellä romaanillaan. Vuonna 1992 ilmestynyt Kolmannen valtakunnan salaisuus oli kansainvälinen menestys, ja sen ilmestymisen jälkeen Harris ryhtyi päätoimiseksi kirjailijaksi.

Harrisin teokset kiinnittyvät usein tarkalleen dokumentoituun historialliseen ajankohtaan, ja häntä onkin kiitetty erinomaiseksi historiantuntijaksi ja kirjoittajaksi, joka osaa eläytyä kulloinkin kyseessä olevaan ajankohtaan. Harrisin jännitysromaaneja ja historiallista fiktiota on käännetty yli 30 kielelle. Vuonna 2006 ilmestynyt Imperium aloitti Harrisin Marcus Tullius Ciceroa ja Rooman valtakuntaa käsittelevän trilogian.

Suomennetut teokset

  • Kolmannen valtakunnan salaisuus, 1992, suom. Juhani Lindholm
    (Fatherland, 1992)
  • Enigma – Suuri , 1996, suom. Jaakko Kankaanpää
    (Enigma, 1995)
  • Arkkienkel...
Kirjailijan sivulle