2

Paksunahkaisuudesta suurisieluisuuteen (eBook) (työnimi)

”Suurisieluisuus on vain parhaiden omaksuttavissa, sellaisten, jotka todella ovat suuria sielultaan. Sellaisten, jollaisen jokainen voisi toivoa saavansa esimiehekseen.”

Hyve-etiikka elää uutta tulemistaan. Siinä voi olla ratkaisu moniin ajankohtaisiin ongelmiin. Millaisia meidän pitäisi olla ja miten toimia?

Aristoteleen mukaan hyveet ovat ne ominaisuudet, jotka tekevät ihmisestä hyvän. Samalla ne tulevat tehneeksi hyvää ympäröivälle yhteisölle. Siksi ne ovat välttämätön työkalu jokaiselle, joka vakavissaan etsii onnellisuutta ja elämisen arvoista elämää.

Paksunahkaisuudesta suurisieluisuuteen tuo hyveet antiikista tähän päivään ja sovittaa ne työelämän tarpeisiin. Se kertoo, millainen on hyvä esimies, työntekijä ja työyhteisön jäsen, miten toimii hyveellinen organisaatio, ja mitä hyvää hyveiden nostamisesta työelämän keskiöön seuraa.
Hyveissä ei ole kyse ohimenevästä muoti-ilmiöstä. Kirjan luettuaan on helppo ymmärtää, miksi aristoteelinen hyve-etiikka on juuri nyt täysissä voimissaan.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

ISBN: 978-951-1-26821-5

Julkaisukuukausi: 09.2012

Kirjastoluokka: 36.13

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Antti Kylliäinen Otava

Kuva kirjailijasta Antti Kylliäinen

Antti Kylliäinen

Antti Kylliäinen (s. 1963) nousi julkisuuteen pappina vuonna 1997 kirjoitettuaan kirjan Kaikki pääsevät taivaaseen (Nemo). Sama tematiikka jatkui hänen ensimmäisessä Otavan julkaisemassa teoksessaan Maan päällä niin kuin taivaassa (2004). Sittemmin Kylliäinen on pätevöitynyt työelämän asiantuntijana.

Kirjassaan Armoa työhön (2009) Kylliäinen käsitteli työelämää armon näkökulmasta. Kirja sai paljon mediahuomiota. Pekka Wahlstedt arvioi 23.10.2009 Helsingin Sanomissa, että ”Kylliäinen onnistuu yhdistämään armon ja työelämän ja osoittamaan, että toimiva työyhteisö tarvitsee armoa ja armojohtamista.”

Kirjassa Paksunahkaisuudesta suurisieluisuuteen (2012) puhuvat insinööri- ja filosofi-Kylliäinen. Kylliäisen tausta on Teknillisessä korkeakoulussa, jossa hän opiskeli teknillistä fysiikkaa, sekä Helsingin yliopistossa, jossa hän syventyi uskonnonfilosofiaan ja Aristoteleen ajatteluun. Kirja yhdistää nämä kaksi alaa soveltamalla kansainvälisessä nosteessa olevaa hyve-etiikkaa työelämään. Kylliäinen näyttää oivaltavasti, kuinka hyveet voivat pelastaa organisaatiot tyhjältä arvopuheelta ja työntekijät työn mielekkyyden murenemiselta.

Antti Kylliäinen on naimissa ja hänellä on neljä lasta. Hän asuu Helsingin Paloheinässä.

Koko tuotanto

  • Kaikki pääsevät taivaaseen, 1997 Nemo
  • Maan päällä niin kuin taivaassa, 2004 Otava
  • Armoa työhön, 2009 Otava
  • Paksunahkaisuudesta suurisiel...
Kirjailijan sivulle