2

Onko kaikki farssia vain

Mukaansatempaava elämäkerta suuresta persoonallisuudesta

Musiikintutkija, kriitikko, pianisti, professori ja Jean Sibeliuksen moniosaisen elämäkerran kirjoittaja Erik Tawaststjerna (1916–1993) oli poikkeusihminen, jonka uran alkuvaiheita sävyttivät muutokset.
Matematiikka sai jäädä, kun pianonsoitto vei mukanaan. Sairasvuoteella syntynyt ajatus paneutua Sibeliukseen johti lopulta koko elämän täyttäneeksi projektiksi: pianistinura teki tilaa tutkimustyölle.
Kaunopuheisilla kirjoituksillaan ja luennoillaan Erik Tawaststjerna vangitsi suomalaisia musiikin taikapiiriin.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

ISBN: 978-951-1-30605-4

Julkaisukuukausi: 09.2016

Kirjastoluokka: 99.1

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Matti Vainio Otava Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Matti Vainio

Matti Vainio

Professori Matti Vainio (s. 1946) oli Erik Tawaststjernan oppilas, assistentti, kollega ja läheinen ystävä. Ennen yliopistouraansa hän työskenteli Kuopio kaupunginorkesterin viulistina ja musiikkitoimittajana Yleisradiossa. Hän on toiminut Helsingin yliopiston musiikkitieteen assistenttina ja apulaisprofessorina 1979–82 sekä Jyväskylän yliopiston taidekasvatuksen 1973–77 ja 1986–2009 musiikkitieteen professorina.

Vainio on kirjoittanut runsaat kaksikymmentä kirjaa suomalaisen musiikkikulttuurin alalta. Kirjoissaan hän on käsitellyt mm. Elmer Diktoniusta, Aino Acktéta, Robert Kajanusta, P.J. Hannikaista ja Fredrik Paciusta sekä musiikkialan instituutioita, kuten Helsingin kaupunginorkesteria, Suomen ja Englannin musiikkikasvatuksen vaiheita sekä unkariksi Suomen musiikinhistoriaa.

Vuonna 2003 hän sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon Robert Kajanus -kirjastaan Nouskaa aatteet!, joka oli myös Tieto-Finlandia-ehdokkaana.

Koko tuotanto

Onko kaikki farssia vain – Erik Tawaststjernan elämä

 

...
Kirjailijan sivulle