2

Oikeus on sokea

”Äärimmäisen nautittava.” – Publishers Weekly

Kuka murhasi loistokkaan uran luoneen puolustusasianajajan Venetia Aldridgen? Rikostarkastaja Adam Dalgliesh tutkii kammottavaa tapahtumaketjua lontoolaisessa lakiasiaintoimistossa.
Dalgliesh ryhmineen paljastaa mahdollisia motiiveja ja syyllisiä monelta taholta. Tutkimukset saavat uuden käänteen, kun muuan epäilty löydetään kurkku katkaistuna.

P. D. James (s. 1920) on brittiläisen rikoskirjallisuuden todellinen grand old lady, jonka romaaneille ovat ominaisia monitahoiset moraaliset pohdinnat. Suomen dekkariseura on myöntänyt hänelle elämäntyöstä ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan.

Alkuteos: A Certain Justice

ISBN: 978-951-1-27201-4

Julkaisukuukausi: 02.2013

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Otava P. D. James Seven

Kuva kirjailijasta P. D. James

P. D. James

P. D. James (1920-2014) oli brittiläisen rikoskirjallisuuden todellinen grand old lady, joka tunnetaan ennen kaikkea rikostarkastaja Adam Dalglieshista kertovista dekkareistaan.

Ennen ryhtymistään päätoimiseksi kirjailijaksi P. D. James työskenteli kolmenkymmenen vuoden ajan Ison-Britannian valtionhallinnossa, muun muassa sisäasiainministeriössä rikosasiain osastolla. Kirjailijanuransa hän aloitti 40-vuotiaana ja kohosi sen jälkeen yhdeksi Britannian suosituimmista ja arvostetuimmista rikoskirjailijoista. Vuodesta 1991 P. D. James oli Lady James, ja hänellä oli paikka Ison-Britannian parlamentin ylähuoneessa.

Suomen dekkariseura myönsi Jamesille vuonna 2010 ulkomaisen kirjallisuuden kunniakirjan elämäntyöstä.

Jamesin dekkareille ovat ominaisia vivahteikkaat henkilöhahmot, tarkat ympäristökuvaukset sekä monitahoiset moraaliset pohdinnat. Päähenkilö Dalgliesh ratkoo visaisia rikoksia kylmänviileällä päättelykyvyllään, mutta vapaa-ajallaan hän on runoilija.

Suomennetut teokset

Adam Dalgliesh -sarja

 • Sally-rukka kultatukka, 1980 WSOY, suom. Pirjo Latvala
  (Cover Her Face, 1962)
 • Rikoskirjailijan kuolema, 1980 WSOY, suom. Leena Tamminen
  (Unnatural Causes, 1967)
 • Dalgliesh ja kuolema, 1986 WSOY, suom. Kirsti Kattelus
  (The Black Tower, 1975)
 • Kuoleman maku. 1989 Otava, suom. Kirsti Kattelus
  (A Taste for Death, 1986)
 • Totuus ja toiveet, 1989 O...
Kirjailijan sivulle