2

Muistojen markkinoilla

Nostalginen matka Suomeen

Sisu-pastilli, Pommac, Koskenlaskija-juusto, Heteka, Reino-tohvelit, Afrikan tähti, Abloy-lukko – tutuissa tuotteissa ajan henki kuvastuu kirkkaana. Arjen klassikot vaikuttavat elämäämme vahvemmin kuin kohuttu design konsanaan. Ne herättävät muistoja työstä, huvista kodista ja lapsuudesta. Samalla niistä rakentuu kuva tämän päivän Suomesta.
Yllättävän monet perinteisistä tuotteista ovat kestäneet sukupolvien ketjussa, ja jotkut niistä ovat menestyneet myös maailmalla. Muutosten keskellä ne muistuttavat meitä jatkuvuudesta ja yrittäjien sinnikkyydestä. Emme tiedä, mitkä tuotteista ovat huomenna kaupan, mitkä museoiden vitriineissä ja kirpputorien pöydillä. Yhteiseen tajuntaamme ne kuitenkin jättävät jälkensä.
Kuvat ja tarinat sinivalkoisen arjen klassikoista johdattelevat elämäntapamme ytimeen sekä kirjoittajan omiin muistoihin.

ISBN: 978-951-1-30837-9

Julkaisukuukausi: 09.2016

Kirjastoluokka: 76

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Juhani Seppovaara Otava Tietokirjat

Kuva kirjailijasta Juhani Seppovaara

Juhani Seppovaara

Juhani Seppovaara (s.14.2.1947 Helsingissä) tunnetaan valokuvaajana, kuvittajana ja kirjoittajana. Seppovaara asuu nykyisin Kirkkonummen Jorvaksessa ja pitää siellä pienkanalaa.

Juhani Seppovaaran valokuvia on ollut esillä useissa näyttelyissä, mm. perinteistä puurakentamista esitteleviä kuvia Suomen Ranskan instituutissa Pariisissa ja Suomenlinna-aiheinen valokuvanäyttely Pietarissa ja Helsingin Jugendsalissa. Seppovaara on myös innokas DDR-harrastaja ja keräilijä.

Seppovaara on saanut Suomen kirjataiteen komitean kirjavalio-palkinnon vuonna 2004 Muistojen markkinoilla -teoksestaan ja vuonna 2006 kirjastaan Itä-Berliinin taivaan alla.

Juhani Seppovaaran ja Netta Böökin kirja Kirkosta savusaunaan – Puusta rakennettu Suomi (2008, Otava) esittelee suomalaista elämänmenoa puurakentamisen kautta.

Koko tuotanto

  • Kero, Esa & Seppovaara, Juhani: Huussi, Rakennusalan kustantajat 1994
  • Kero, Esa & Seppovaara, Juhani: Mummon mökki, Rakennusalan kustantajat 1995
  • Kero, Esa & Seppovaara, Juhani: Kyläkauppa, Rakennusalan kustantajat 1996
  • Kero, Esa & Seppovaara, Juhani: Leikkimökki, Rakennusalan kustantajat 1997
  • Kero, Esa & Seppovaara, Juhani: Matkakoti, Rakennusalan kustantajat 1998
  • Suomenlinna – Tuulee kesät talvet, Rakennusalan kustantajat 1999
  • Amurin työläismuseokortteli, Rakennusalan kustantajat 2000
  • Kansakoulu – armas aika, R...
Kirjailijan sivulle