2

Metalliveljet (eBook)

Turskamaahan kesäksi? Harri ei ikinä nielisi faijan ”yllätystä”! Paitsi että vaihtoehdot ovat vähissä: joko Norjaan tai vanhempien kanssa Sysmän käsityömessuille.

Setänsä luona Oslossa kesää viettävä Ville saa seuraa Suomesta. Vitsi mikä muumiomongoloidi, hän ajattelee nähdessään Harrin. Soittakaa rock-poliisi ja viekää tää hombre säilöön. Syyte on cooliuden täydellinen puute ja rangaistus elinkautinen.

Mutta pojilla on paljon yhteistä. Kumpikin pitää kauniista tytöistä, ja kumpaankin on iskenyt metallimania. Rockin historiassa käännettäisiin kohta uusi sivu!

Poikien juoneen liittyvät kiinteästi myös enkelin lailla kitaraa soittava irakilainen Hachemi ja hänen sairaan hyvännäköinen siskonsa. Sekä Cobras-korstot, joiden mielestä Norja kuuluu norjalaisille.

”Halmeen kirja on yhdistelmä bändikirjaa, jännitysromaania ja kasvukertomusta. Pohjalla kulkee aidosti jännittävä tarina kaupunkia hallitsevasta rasistijengistä, jota vastaan poikien bändi käy. Jokaisen on valittava oma tiensä ja omat arvonsa. Vaikeinta on elää ne todeksi oikeassa elämässä. – Keveyttä tuo huumori, armoton läpänheitto poikien kesken.” – Finlandia Junior -palkintoraati 2009

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

ISBN: 978-951-1-25675-5

Julkaisukuukausi: 06.2011

Kirjastoluokka: N 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Antti Halme Otava

Kuva kirjailijasta Antti Halme

Antti Halme

Antti Halme (s. 1972) on koulutukseltaan taiteen maisteri. Hän työskentelee tekstin suunnittelijana mainostoimistossa ja asuu perheineen Espoossa. Halme harrastaa kitaransoittoa, pitää fantasia- ja kauhukirjallisuudesta, sarjakuvista, elokuvista ja tietokonepeleistä.

Antti Halme on elementissään kirjoittaessaan varhaisnuorille. Sekä esikoisteoksessaan Markus Light ja palautuspullon henget (2004) että sen jälkeen kirjoittamissaan romaaneissa on vauhtia kuin toimintaleffoissa. Kaverukset Ville ja Harri toilailevat kirjoissa Tulileikit (2005), Metalliveljet (2009), Metalliveljet ja megabeibit (2011) sekä Metalliveljet ristiretkellä (2013).

Metalliveljet oli vuoden 2009 Finlandia Junior -palkintoehdokaskirja.

Koko tuotanto

  • Markus Light ja palautuspullon henget, 2005, Otava
  • Tulileikit, 2005, Otava
  • Metalliveljet, 2009, Otava
  • Metalliveljet ja megabeibit, 2011, Otava
  • Metalliveljet ristiretkellä, 2013, Otava
  • Mafiakesä, 2017, Otava
  • Voodookesä, 2019, Otava
...
Kirjailijan sivulle