2

Me Rosvolat ja vaakunaväijy

Ihan kuin olisin saanut rannekkeen omaan elämääni. Eikä se ole mikään tuttu ja arkinen elämä. Se on rosvohuvipuisto.

Rosvovaltias Iso-Hemmi on suojannut kallisarvoisen rosvousoppaansa perusteellisesti. Jotta Vilja ja Rosvolat pääsisivät käsiksi Oppaan alkuosaan, heidän täytyy ratkaista koodi, jolla lukittu arkku avataan. Ja koodia varten he tarvitsevat kaikkien rosvosukujen vaakunatavut. Kiperiltä ja yllättäviltä tilanteilta ei vältytä, kun koodinpurkajat kiertävät Suomea tavujahdissa. Tiedusteluretkillä Vilja oppii paljon rosvosuvuista, itsestään, kunnioituksesta ja Iso-Hemmin suuresta ideasta.

ISBN: 978-951-1-27824-5

Julkaisukuukausi: 08.2013

Kirjastoluokka: AV 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Otava Otavan äänikirja Siri Kolu Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Siri Kolu

Siri Kolu

Siri Kolu (18.07.1972) on kirjailija, esitysdramaturgi, ohjaaja ja teatteriopettaja. Hän on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri ja teatteri-ilmaisun ohjaaja. Ennen teatterikoulutustaan hän opiskeli kirjallisuutta ja teatteritiedettä Helsingin Yliopistossa.

Kolu asuu perheineen Vantaalla pääradan varressa. Hän on vapaa kirjailija ja kouluttaja. Hän on toiminut myös Lukuinto-lähettiläänä.

Kolu rakastaa vintage-vaatteita, katastrofielokuvia, alkukantaisia vinttikoiria, kirpputoreja, viivattomia muistikirjoja, kokeellista esitystaidetta, vieraisiin kaupunkeihin eksymistä ja arjen keksintöjä. Kolun uusin kiinnostuksen kohde on steampunk kuvitteellisena aikakautena ja pukeutumistyylinä. Kolun suurin pahe ovat korkokengät, joita varten hänellä on kotona oma kaappi. Oikeastaan jo kaksi.

Siri Kolun esikoisromaani Metsänpimeä ilmestyi vuonna 2008. Hauskalla ja omaperäisellä Me Rosvolat -seikkailullaan Kolu voitti Otavan ja Kinoproduction Oy:n lastenromaani- ja elokuvakirjoituskilpailun syksyllä 2009. Kirja ilmestyi huhtikuussa 2010. Kirjaan perustuva elokuva tuli teattereihin syksyllä 2014.

Me Rosvolat -kirjan voittokulku jatkui, kun se palkittiin Finlandia Juniorilla 2010. Vuonna 2012 Siri Kolu palkittiin Kaarina Helakisa -palkinnolla ja vuonna 2013 Laivakello-palkinnolla. Vuonna 2012 Me Rosvolat voitti Hollannin tärkeimmän tunnustuksen ulkomaiselle lastenkirjalle, Die Zilveren Griffel -palkinn...

Kirjailijan sivulle