2

Maan ääreen (eBook)

Ylioppilas Lennart Falk, ”tuore kuin vastalyöty lantti”, matkaa 1860-luvulla Amurinmaalle onneaan etsimään. Nahodkassa, Venäjän keisarikunnan vihoviimeisessä kolkassa hän joutuu oudon päällekarkauksen uhriksi.
Kun Lennart Falk on palaamassa satamakapteeni Petrovin kutsuilta, häntä lyödään pimeässä tiiliskivellä päähän. Nuoressa miehessä puhkeaa kiihkeä halu parantua, saada selville päällekarkaaja, selvittää elämänsä tarkoitus. Lennart Falk on jo ennättänyt rakastua kahteen naiseen ja pettää heidät, kirjoittaa nimensä vaaralliseen paperiin.

Näistä ulkoisista puitteista kasvaa rikas kertomus, joka avartuu moneen suuntaan, säihkyy kuin jalokivi. Lennart Falkin lyhyestä elämästä kertoo myös Theodor Gantz, Lennartia vanhempi mies, asuinkumppani, ystävä ja lääkäri.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

ISBN: 978-951-1-25660-1

Julkaisukuukausi: 10.2011

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Kristina Carlson Otava Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Kristina Carlson

Kristina Carlson

Kristina Carlson (s. 1949 Helsingissä) on opiskellut Helsingin yliopistossa yleistä kirjallisuustiedettä.

Hän työskenteli Suomen Kuvalehden toimittajana yli kaksikymmentä vuotta, kunnes jäi vapaaksi kirjailijaksi ja toimittajaksi vuonna 1996. Carlson avustaa edelleen Suomen Kuvalehteä. Hän on tehnyt reportaaseja, kirjailijahaastatteluja, pakinoita ja kirjallisuuskritiikkiä.

Kristina Carlson on mm. Suomen Nuorisokirjailijat ry:n, Kiilan ja Eino Leinon Seuran jäsen. Vuosina 1989–1994 hän toimi Eino Leinon Seuran puheenjohtajana.

Carlsonin esikoisteos, runokokoelma Hämärän valo (Otava) ilmestyi vuonna 1986. Romaanistaan Maan ääreen Carlson sai Finlandia-palkinnon vuonna 1999. Maan ääreen on ilmestynyt saksaksi (Ins Land am Ender der Welt) vuonna 2000.

Carlson on saanut kirjallisuuden valtionpalkinnon ja Kiitos kirjasta -mitalin romaanistaan Herra Darwinin puutarhuri. Kirjan oikeudet on myyty tähän mennessä Tšekkeihin.

Koko tuotanto

  • Hämärän valo, runokokolma, 1986, Otava
  • Maan ääreen, romaani, 1999, Otava
  • Herra Darwinin puutarhuri, romaani, 2009, Otava
  • William N. päiväkirja, romaani, 2011, Otava
  • Eunukki, romaani, 2020 Otava
  • Anni-nuortenkirjasarja, jonka julkaissut nimellä Mari Lampinen, 12-osaa vuosina 1996-1999, Gummerus
  • Kahdesti kuollut, kuunnelma, Radio Ylen Ykkönen 2000 (perustuu romaaniin Maan ääreen)

Palk...

Kirjailijan sivulle