2

Kuolleiden satama (eBook)

Kay Scarpetta kohtaa vaarallisen salaliiton, joka paljastaa synkkiä varjoja hänen omasta menneisyydestään.

Nuori ja kunnianhimoinen Kay Scarpetta pestautui ilmavoimiin maksaakseen lääketieteellisestä kertyneet opintovelkansa. Pian hän joutui keskelle kammottavaa Etelä-Afrikassa sattunutta tapausta, joka vaikutti amerikkalaisia vastaan kohdistetulta raivokkaan rasistiselta rikokselta.
Nyt kaksikymmentä vuotta ja lukemattomia menestyksekkäitä juttuja myöhemmin Scarpetta työskentelee ilmavoimien tukikohdassa Doverissa, johtaa omaa laboratoriokeskustaan ja opettelee hämmästyttävää uutta keksintöä, virtuaalista ruumiinavausta. Kunnes hän kohtaa tapauksen, joka voi sulkea koko hänen uuden laitoksensa ja tuhota hänen uransa: Nuoren miehen ruumiista löytyy vihjeitä siitä, että mies saattoi olla elossa vielä silloin kun hänet suljettiin ruumispussiin ja lukittiin laboratorion kylmiöön. Mieheltä löytyy myös sisäisiä vammoja, joiden kaltaisia Scarpetta ei ole ennen nähnyt.
Scarpettan on välittömästi saatava selville, kuka on jutun takana ja miksi, ennen kuin tulee lisää ruumiita. Mutta mikä pahinta, Scarpettasta tuntuu siltä, että hänen aviomiehensä FBI:n entinen agentti Benton, luotettu työkaverinsa etsivä Marino ja sisarentyttärensä Lucy salaavat jotakin aivan elintärkeää.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Alkuteos: Port mortuary

ISBN: 978-951-1-25719-6

Julkaisukuukausi: 09.2011

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Otava Patricia Cornwell Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Patricia Cornwell

Patricia Cornwell

Patricia Daniels Cornwell syntyi 9.6.1956 Miamissa. Hänen isänsä toimi lakimiehenä ja äitinsä sihteerinä. Perheen ainoa tytär Patricia oli kolmesta lapsesta keskimmäinen. Vanhemmat erosivat Patrician ollessa 7-vuotias, jolloin äiti muutti lapsineen Pohjois-Carolinaan. Äidin terveys reistaili, ja rikkonaisesta perheestä kärsinyt Patricia turvautui vuorilla asuvaan Ruth Bell Grahamiin, jota hän on sittemmin pitänyt pelastajanaan ja sydänystävänään.

High Schoolin jälkeen Patricia opiskeli lyhyen aikaa King Collegessa, josta hän siirtyi Davidson Collegeen tennisstipendiaatiksi. Hänen kiinnostuksensa suuntautui kuitenkin toisaalle, joten hän luopui stipendistä ja ryhtyi rahoittamaan opiskelujaan työskentelemällä mm. ravintolan tarjoilijana. Collegesta valmistuttuaan Patricia työskenteli aluksi taustatoimittajana ja myöhemmin rikosreportterina Charlotte Observer -lehdessä. Hänen artikkelisarjansa Charlottessa rehottavasta rikollisuudesta voitti useita palkintoja.

Vuonna 1980 Patricia meni naimisiin professori Charles Cornwellin kanssa, joka pian siirtyi Richmondiin. Patricia joutui vastahakoisesti luopumaan lupaavasta urastaan, mutta vastapainoksi hän ryhtyi kirjoittamaan Ruth Grahamin elämäkertaa A Time for Remembering (1983). Patrician oli valittava, jatkaako uskonnollisten elämäkertojen kirjoittamista vai kokeillako siipiään rikosromaanin parissa. Hän päätyi jälkimmäiseen vaihtoehtoon tavattuaan kuolinsyyntutkijan, joka tarj...

Kirjailijan sivulle