2

Kolibri

Nuori Jugoslavian unkarilainen Anna Fekete aloittaa rikostutkijana pohjoissuomalaisen kaupungin poliisilaitoksella. Anna on täysin suomalaistunut maahanmuuttaja, mutta tuntee itsensä toisinaan edelleen vieraaksi, ehkä kaikkein eniten omalle itselleen. Asiaa ei helpota se, että hän saa työparikseen keski-ikäisen Eskon, joka ei vaivaudu peittelemään rasistisia ennakkoluulojaan ja tuntuu suhtautuvan Annaan toisinaan avoimen vihamielisesti.
Annan työ rikostutkijana ehtii tuskin alkaakaan, kun hän joutuu koko maata kuohuttavan murhatutkinnan keskipisteeseen. Lenkkipolulla surmatun nuoren naisen hallusta löytyy atsteekkijumalaa esittävä riipus, ja pian tapahtuu toinen samanlainen murha. Saako Anna Kolibrin kiinni, ennen kuin uhreja tulee lisää?
Murhatutkinnan keskellä Annalle tuottaa päänvaivaa myös kurdityttö Dijarin tapaus. Tyttö on ottanut yhteyttä poliisiin kunniaväkivallan pelossa, mutta pyörtänyt puheensa poliisikuulusteluissa. Poliisi ei voi virallisesti tehdä asialle mitään, mutta Anna alkaa seurata kurdiperheen elämää. Anna on vakuuttunut, että Dijar on hengenvaarassa, mutta tytön vaietessa todisteita on etsittävä muualta. Juostessaan molempien tapausten kanssa kelloa vastaan Anna joutuu venyttämään paineensietokykynsä äärimmilleen.

ISBN: 978-951-1-31829-3

Julkaisukuukausi: 03.2017

Kirjastoluokka: AV 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Kati Hiekkapelto Otava Otavan äänikirja Äänikirjat

Kuva kirjailijasta Kati Hiekkapelto

Kati Hiekkapelto

Kati Hiekkapelto (s. 1970) on kotoisin Oulusta ja koulutukseltaan erityisluokanopettaja. Hän asuu Hailuodossa vanhalla maatilalla perheensä sekä suuren eläinlauman kanssa.

Hiekkapelto on työskennellyt maahanmuuttajien opettajana ja asunut Serbian unkarilaisalueilla. Jugoslavian unkarilaisesta, lapsena Suomeen muuttaneesta rikostutkija Anna Feketestä kertova dekkarisarja pureutuu monikulttuurisuuden ja maahanmuuton polttaviin kysymyksiin.

Koko tuotanto

  • Kolibri, 2013
  • Suojattomat, 2014
  • Tumma, 2016

Palkinnot

  • Vuoden johtolanka -palkinto 2014
...
Kirjailijan sivulle