2

Klara ja ratsastusretki

Makuupussit, teltta, muovipussillinen kauraa, riimunvarsi ja paljon ruokaa.
Pääsemme hädin tuskin Starin ja Ollen selkään, niin paljon kantamuksia hevosten selässä on. – Jos meistä ei kuulu mitään viikkoon, tehkää
etsintäkuulutus, Lisa vitsailee.

Klara ja Lisa lähtevät kahdestaan ratsastusretkelle, vaikka Klaran äidistä tytöt ovat aivan liian nuoria moiseen. Mutta mitä ihmettä metsäretkellä voisi sattua, Klara päivittelee. Kunnes yhtäkkiä tytöt näkevät kotoisessa metsässä poliiseja. Jotain kummallista on tekeillä…

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Alkuteos: Klaras äventyrsritt

ISBN: 978-951-1-26947-2

Julkaisukuukausi: 02.2013

Kirjastoluokka: N 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Klara Otava Pia Hagmar

Kuva kirjailijasta Pia Hagmar

Pia Hagmar

Ruotsalainen Pia Hagmar (s. 1961) tunnetaan suosituista lasten ja nuorten dekkari- ja heppakirjasarjoistaan, joita on käännetty useille kielille. Hänen esikoisteoksensa Sara och Misty julkaistiin vuonna 1991.

Pia Hagmar on kotoisin alun perin Göteborgista. Hän on kolmen pojan äiti ja asuu nykyään Taalainmaalla miehensä ja kuopuksensa kanssa. Perheeseen kuuluu myös kaksi kissaa ja kaksi hevosta.

Pia Hagmar on kokeillut useita eri ammatteja: hän on toiminut mm. hevostenhoitajana ja museo-oppaana ja tehnyt opettajan sijaisuuksia. Pisimpään hän on kuitenkin tehnyt toimittajan töitä eri lehdissä ennen kuin ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi.

Huippusuosittu Klara-sarja on Pia Hagmarin rakkaudentunnustus omalle lempiharrastukselleen, hevosille ja ratsastukselle. Sarja alkoi ilmestyä Ruotsissa syksyllä 1999, ja sarjassa on kaiken kaikkiaan 18 osaa. Kirjoissa kerrotaan elävästi paitsi eläinrakkaan Klaran ratsastusharrastuksesta, myös hänen kavereistaan, arjestaan ja kaikesta siitä, mitä 12-vuotiaan tytön elämään kuuluu.

Suomennetut teokset

  • Autiotalon rosvot, 2006, Karisto, suom. Tuula Syvänperä (Rånarna i ödetorpet, 2002)
  • Kadonnut hevonen, 2006, Karisto, suom. Tuula Syvänperä (Den försvunna hästen, 2002)
  • Kätkö metsässä, 2008, Karisto, suom. Tuula Syvänperä (En hemsk plan, 2003)
  • Salaisuus lumessa, 2008, Karisto, suom. Tuula Syvänperä (Snöhögens hemlighet, 2003)
  • Varkaan jäljillä, 20...
Kirjailijan sivulle