2

Kirpputori

Synkänhauska romaani nelikymppisestä miehestä, jolla on hyvä käsitys itsestään.

Kimmo Saarinen heräilee kaverinsa sohvalta. Hän on lähtenyt kotoa ovet paukkuen avopuolisonsa tekosista pöyristyneenä, mukanaan vain kassillinen sekalaisia tavaroita. Kaikki muutkin tuntuvat olevan Kimmoa vastaan, kun hän parin päivän sisään saa tällin nenään ja täitä päänahkaan, menettää vähät rahansa ja joutuu muutenkin kohdelluksi kerrassaan kohtuuttomasti.
Sattumalta hän löytää tiensä kirpputorille, jota pyörittää lämminsydäminen Katariina. Sieltä eksynyt mies saa latausta niin puhelimeensa kuin muihinkin voimavaroihin.
Vähitellen lukijalle valkenee totuus jos toinenkin, mutta niin valkenee Kimmollekin.

”Tämä moderni Don Quijote on yhtä aikaa roisi ja lämmin tarina, jossa lukijan osana on yläviistosta jännittää, nauraa ja ymmärtää.” – Turun Sanomat

ISBN: 978-951-1-30686-3

Julkaisukuukausi: 09.2017

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Otava Pokkarit Reidar Palmgren Seven

Kuva kirjailijasta Reidar Palmgren

Reidar Palmgren

Reidar Palmgren on syntynyt 24.6.1966 Helsingissä. Palmgren on opiskellut Tampereen yliopiston näyttelijätyönlaitoksella (1989–93) ja valmistunut teatteritaiteen maisteriksi. Freelance-näyttelijänä tunnettu Palmgren asuu nykyisin Tampereella.

Palmgren on näytellyt lukuisissa teattereissa eri puolilla Suomea, mm. Jyväskylän, Tampereen ja Hämeenlinnan teattereissa, Pyynikin kesäteatterissa ja Helsingin Kaupunginteatterissa. Televisiossa Palmgren on nähty muun muassa TV2:n sarjassa Elämän suola ja Thilia thalia thallallaa -visailussa.

Reidar Palmgrenin esikoisromaani Jalat edellä ilmestyi vuonna 2001. Palmgren voitti teoksellaan Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon vuoden parhaana esikoisteoksena. Romaani voitti myös Akateemisen kirjakaupan esikoiskirjapalkinnon 2001.

Palmgrenin toinen romaani Lentämisen alkeet (2004) oli Olvi-kirjallisuuspalkintoehdokas, ja Palmgren sai teoksestaan Laila Hirvisaaren rahaston apurahan vuonna 2005.

Koko tuotanto

  • Jalat edellä, romaani, 2001 Otava
  • Lentämisen alkeet, romaani, 2004 Otava
  • Tunneli, romaani, 2007 Otava
  • Sudenmarja, romaani, 2012 Otava
  • Kirpputori, romaani, 2016 Otava
...
Kirjailijan sivulle