2

Kirjavaras

Natsi-Saksa toisen maailmansodan keskellä. Kuolema ei ole koskaan ollut kiireisempi. Pommisuojassa 9-vuotias Liesel lukee varastettuja tarinoita naapureilleen ja kellariin piilotetulle juutalaismiehelle. Ja jossakin pisteiden ja niitä seuraavien isojen kirjainten välissä näkyy pilkahdus taivasta ja toivoa.

Lue kirja ennen elokuvaa! Unohtumaton tarina rakkaudesta, rohkeudesta ja sanojen mahdista on käännetty yli 40 kielelle

”Elämän muuttava teos.” – The New York Times

”Ansaitsee kirjahyllyssä paikan Anne Frankin päiväkirjan vieressä. Tuleva klassikko.” – USA Today

Brian Percivalin ohjaama elokuva saa ensi-iltansa maaliskuussa 2014. Pääosissa ovat mm. Geoffrey Rush ja Emily Watson.

Alkuteos: The Book Thief

ISBN: 978-951-1-28022-4

Kääntäjä: Pirkko Biström

Julkaisukuukausi: 12.2013

Kirjastoluokka: T 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Markus Zusak Otava Pirkko Biström Seven Trudy White

Kuva kirjailijasta Markus Zusak

Markus Zusak

Markus Zusak syntyi vuonna 1975 Sydneyssä, jossa hän asuu edelleen vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa. Ennen kansainväliseksi bestselleriksi noussutta Kirjavarasta hän on kirjoittanut neljä nuorten aikuisten romaania.

Huikeaksi arvostelu- ja myyntimenestykseksi maailmalla noussut Kirjavaras, The Book Thief, on unohtumaton tarina rakkaudesta, rohkeudesta ja sanojen mahdista. Kirja ilmestyi alun perin vuonna 2005. Se hurmannut kaikenikäiset lukijansa. Ylistävissä arvosteluissa Zusakia on luonnehdittu kirjalliseksi ilmiöksi, yhdeksi nykykirjallisuuden innovatiivisimmista ja runollisimmista tarinankertojista. The Book Thief on käännetty yli 40 kielelle ja se on edelleen, vuosia ilmestymisensä jälkeen, The New York Timesin myydyimpien kirjojen listalla. Kirja on myös saanut useita eri palkintoja.

Kirjavaras-elokuvan (Twentieth Century Fox) ohjaa Brian Percival (mm. Downton Abbey) ja elokuvan tähtinä ovat mm. Geoffrey Rush ja Emily Watson.

”Säkenöivä, taidokas, elämää muuttava teos.” – The New York Times

...
Kirjailijan sivulle