2

Kiinan viimeinen keisarinna

Leskikeisarinna Cixi (1835–1908) oli Qing-dynastian ajan vaikutus­valtaisimpia kiinalaisia naisia. Hänen valtakaudellaan Kiina modernisoitui, mutta ajautui vakaviin sisäisiin ristipaineisiin.
Millainen oli jalkavaimona vallan salonkeihin päässeen keisarinnan ura Kiinan hallitsijana? Jung Chang murtaa kuvan Cixistä armottomana despoottina ja ahneuden peri­kuvana.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Alkuteos: Empress Dowager Cixi - The Concubine Who Launched Modern China

ISBN: 978-951-1-27975-4

Kääntäjä: Jaana Iso-Markku

Julkaisukuukausi: 10.2013

Kirjastoluokka: 99.1

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Jaana Iso-Markku Jung Chang Otava Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Jung Chang

Jung Chang

Kiinalainen kirjailija, fil. tohtori Jung Chang on syntynyt Yibinissä, Sichuanin maakunnassa 25.3.1952. Hän sai stipendin Englantiin vuonna 1978. Hän eli aluksi Kiinan lähetystön tarkassa valvonnassa ja opiskeli vuoden englantia Lontoossa. Sen jälkeen hän sai stipendin Yorkin yliopistoon, jossa hän väitteli kielitieteistä vuonna 1982. Hän on ensimmäinen Kiinan kansantasavallan kansalainen, joka on väitellyt brittiläisessä yliopistossa. Kirjailijan työnsä ohella hän toiminut opettajana Lontoon yliopiston itämais-afrikkalaisella osastolla ja Kiina-asiantuntijana eri medioissa. Jung Chang ei ole asunut Kiinassa vuoden 1978 jälkeen, vaikka vierailee siellä säännöllisesti.

Jung Changin Villijoutsenet – Kolmen kiinattaren tarina (1992) oli omaelämäkerrallinen romaani kolmen sukupolven naisten elämästä Kiinassa. Jung Chang on itse kokenut kulttuurivallankumouksen, jota hän järkyttävällä tavalla kuvaa Villijoutsenissa. Nyt hän on kirjoittanut yhdessä miehensä, englantilaisen historioitsijan Jon Hallidayn kanssa uuden suurteoksen, elämäkerran Mao Zedongista.

Mao

Kiinan nykyhallinto vaalii Maon perintöä. Mao on edelleen Kiinassa myytti, eikä vakava, objektiivinen tutkimus Maosta ole mahdollista. Jung Changin Mao (Mao – The Unknown Story, 2005) on ensimmäinen perusteellinen suomeksi julkaistu teos Kiinaa neljännesvuosisadan ajan hallinneen hirmuhallitsijan elämästä.

Jung Chang ja Jon Halliday olivat itsekin hämmästyneitä...

Kirjailijan sivulle