2

Kesällä kerran (eBook)

Kaj punnitsee isoa kalkkikivipalaa kädessään ja paiskaa sen veteen. ”Jos rakastat minua, hae se”, hän sanoo, ”äläkä tule ylös ennen kuin olet löytänyt sen.”

Perheen pirstoutuminen alkoi, kun parkuva pikkusisko Kaj ilmestyi taloon 22 vuotta sitten. Nyt äiti ja Kaj ovat kaksin – isä on häipynyt ajat sitten, pojat aikuistuneet ja muuttaneet pois. Kajsta on vaikea ottaa selkoa. Selvää on vain, että hän rakastaa velipuoltaan Kristiania.
Kun Kaj voittaa Floridan-matkan kahdelle, Jens-veli ja äiti saavat liput. Kristian palaa lapsuudenkotiin huolehtimaan Kajsta, ja vaietut intohimot ja rujot perhesalaisuudet alkavat nousta esiin.

Kiihkeä kertomus rakkauden painon alla pirstaloituvasta perheestä.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Alkuteos: Polarsommar

ISBN: 978-951-1-26418-7

Julkaisukuukausi: 02.2012

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Anne Swärd Otava Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Anne Swärd

Anne Swärd

Anne Swärd (s. 1969) on ruotsalainen kirjailija, joka asuu perheineen Skoonessa. Hän on kirjoittanut kolme romaania, joista on suomennettu Kesällä kerran (2012) ja Viimeiseen hengenvetoon (2011).Ruotsin kirjallisuuden nouseva tähti oli August-palkintoehdokkaana esikoisromaanillaan Kesällä kerran (Polarsommar, 2003). Raadin mukaan: ”Vaikuttava äänten kuoro kuvaa kriisissä olevaa perhettä. Yksittäiset äänet yhdistyvät vähä vähältä vahvaksi tarinaksi siitä, kuinka toistuvat petokset ja vastakkainasettelut nakertavat vahvimpiakin ihmissuhteita. Yllättävät näkökulmanvaihdokset ja terävin merkitysvivahtein kyllästetty kieli antaa tarinalle psykologista syvyyttä.”Läpimurtoteos Viimeiseen hengenvetoon (Till sista andetaget 2010) on kerännyt yksimielisen ylistäviä arvosteluja, ja sen käännösoikeudet on myyty jo yli kymmeneen maahan. Anne Swärd on kirjoittanut myös romaanin Kvicksand (2006).

Suomennetut teokset

  • Viimeiseen hengenvetoon, 2011, suom. Katriina Huttunen
    (Till sista andetaget, 2010)
  • Kesällä kerran, 2012, suom. Katriina Huttunen
    (Polarsommar, 2003)
  • Vera, 2018, suom. Jaana Nikula
    (Vera, 2017)
...
Kirjailijan sivulle