2

Keisari V: Jumalten veri

Valtaisan suosion saaneen Keisari-sarjan odotettu huipennus

Gaius Julius Caesar on murhattu. Kansakunta suree. Kosto on verinen.

Lähimmät liittolaiset ovat raa’asti surmanneet Rooman suurimman sankarin Julius Caesarin. Nämä ”vapauttajat” etsivät turvapaikkaa senaatista, mutta he ovat aliarvioineet yhden miehen: Caesarin adoptiopojan Octavianuksen, joka tunnetaan historiankirjoissa nimellä keisari Augustus.
Octavianus liittoutuu pahimman kilpailijansa, Marcus Antoniuksen, kanssa kostaakseen isänsä kuoleman ja rangaistakseen pettureita keinoja kaihtamatta. Kaikkein eniten hän vihaa Marcus Brutusta, Caesarin lapsuudenystävää ja salaliittolaisten johtajaa.
Kansa virtaa Rooman kaduille ja vapauttajien on alistuttava kohtaloonsa. Jotkut pakenevat kaupungista, toiset eivät voi välttää väkijoukon jakamaa veristä oikeutta. Yksikään salaliittolaisista ei kuole luonnollista kuolemaa.
Myös Brutus joutuu lopulta tekemään tiliä teoistaan Filippoin suurella taistelukentällä.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

Alkuteos: Emperor 5: The blood of the gods

ISBN: 978-951-1-27160-4

Julkaisukuukausi: 05.2013

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Conn Iggulden Keisari Otava

Kuva kirjailijasta Conn Iggulden

Conn Iggulden

Brittiläinen Conn Iggulden (s. 1972) on noussut lukijoiden suosioon historiallisilla seikkailuromaaneillaan. Sekä Gaius Julius Caesarista kertova Keisari-sarja että Tšingis-kaanista kertova Valloittaja-sarja ovat olleet kansainvälisiä myynti- ja arvostelumenestyksiä.

Conn Igguldenin kiinnostus menneisyyden seikkailuja kohtaan sai alkunsa jo lapsuudessa, kun hänen irlantilainen äitinsä opetti hänelle historiaa jännittävien tarinoiden muodossa. Myöhemmin Iggulden opiskeli englantia Lontoon yliopistossa ja toimi englanninopettajana seitsemän vuotta St. Gregoryn katolisessa koulussa Lontoossa.

Historiallisten romaanien lisäksi Conn Iggulden on kirjoittanut yhdessä veljensä Hal Igguldenin kanssa teoksen Vaarallinen kirja: Vain pojille, joka sisältää erilaisia niksejä ja muuta klassista jokapojan tietoa.

Kirjailijan kotisivu

Suomennetut teokset

Keisari-sarja

 • Keisari I: Rooman portit, 2004, suom. Ilkka Rekiaro
  (Emperor: The Gates of Rome, 2003)
 • Keisari II: Kuninkaiden kuolema, 2005, suom. Ilkka Rekiaro
  (Emperor: The Death of Kings, 2004)
 • Keisari III: Miekkojen kenttä, 2006, suom. Ilkka Rekiaro
  (Emperor: The Field of Swords, 2005)
 • Keisari IV: Sodan jumalat, 2007, suom. Ilkka Rekiaro
  (Emperor: The Gods of War, 2006)
 • Keisari V: J...
Kirjailijan sivulle