2

Karilla (eBook)

– Tiedättekö te jotakin isänne viimeisistä vaiheista?
– En tiedä mitään hänen mistään vaiheistaan, vastaa Katariina. – Minä olen pelkkä nuoruudenhairahdus.
– Tietäisikö joku sisaruksistanne?
– Minulla ei ole sisaruksia.
– Kyllä teillä on. Kaksi sisarta ja veli.

Neljä sisarusta ja Katariinan avioliitto – karilla koko karavaani. Tragikoominen romaani rakkauden mysteereistä ja ihmisistä, joista jokaisella on yksinäiset salaisuutensa.

Eräänä sunnuntaiaamuna Katariina saa kuulla isänsä kuolleen yksin hotellissa. Isäänsä hän ei ole tavannut kolmeenkymmeneen vuoteen, kolmesta sisaruksestaan hän ei ole koskaan kuullutkaan.
Tähän asti Katariinan huolellisesti vartioituun sydämeen ei ole ollut asiaa kellään, ei edes hänen miehellään tai pienellä tyttärellään. Mutta kun sisarukset tapaavat, on kysymyksiä enemmän kuin vastauksia.
Kuka oli se hurmaava, turhamainen mies, joka vei naisilta jalat alta, mutta kuoli yksin? Millainen on se rakkauden mysteeri, joka saa meidät näyttelemään opittuja roolejamme yhä uudelleen?

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

ISBN: 978-951-1-26606-8

Julkaisukuukausi: 05.2012

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Katja Kallio Otava Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Katja Kallio

Katja Kallio

Katja Kallio on helsinkiläinen kirjailija, joka kuvaa romaaneissaan perheen ja avioliiton pinnanalaisia virtauksia sekä ihmisten välisiä yhteyksiä.

1900-luvun alkupuolen Hankoon sijoittuva Säkenöivät hetket (2013) on hänen viides romaaninsa. Se on herkkä ja väkevä sukupolviromaani äideistä ja tyttäristä, intohimon houkutuksesta ja kovasta hinnasta jonka siitä joutuu maksamaan. Kallio on saanut paljon kiitosta tarkasta kerronnastaan ja aistivoimaisesta kielestään.

Kallio on syntynyt 1968 Turussa. Hän kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1987 Turun Klassikon lukiosta ja on opiskellut Turun yliopistossa italian ja espanjan kieltä ja kirjallisuutta sekä yleistä kirjallisuutta.

Kallio on työskennellyt muun muassa Likessä kustannustoimittajana ja tiedottajana. Hän on myös kääntänyt kaunokirjallisuutta englannista ja espanjasta, muun muassa Arturo Pérez-Reverten teoksen Yhdeksäs portti, Pablo Nerudan Kysymysten kirjan ja Antonio Skarmetin Nerudan postinkantajan.

Kallion esikoisromaanista Kuutamolla (2000) on otettu useita painoksia ja romaanin pohjalta tehtiin myös samanniminen menestyselokuva. Myös hänen romaanistaan Sooloilua (2002) on tehty elokuva. Karilla (2008) on tragikoominen romaani neljästä sisaruksesta, jotka etsivät vastausta elämän ratkaisemattomiin kysymyksiin. Syntikirja (2012) luotaa perhe-elämän mutkikkaita kuvioita.

Katja Kallio on myös elokuvakäsikirjoittaja sekä Image-lehden elokuvakolumnisti.

K...

Kirjailijan sivulle