2

Kangastus 38. Kuvitettu versio

Palkittu menestysteos julkaistaan nyt kuvitettuna upeilla 1930-luvun valokuvilla. Kokonaisuutta täydentää tekijän työpäiväkirja romaanin syntyvaiheista.
Menneisyyden muistot piinaavat film noir -henkisessä kohtalotarinassa.
Tapahtumien näyttämönä on 3o-luvun lopun energinen pääkaupunki elokuvateattereineen, tanssiravintoloineen ja tavarataloineen. Tummat pilvet kumpuilevat jo Euroopan yllä, mutta vielä voi elämästä hetken nauttia.
Kjell Westö voitti romaanillaan loppuvuonna 2014 Pohjoismaitten neuvoston kirjallisuuspalkinnon. ”Teoksen tiivistunnelmainen proosa herättää henkiin Suomen historian kriittisen vaiheen, jonka kaiut kantautuvat myös nykyaikaan”, todetaan raadin perusteluissa.

Alkuteos: Hägring 38

ISBN: 978-951-1-29253-1

Kääntäjä: Liisa Ryömä

Julkaisukuukausi: 08.2015

Kirjastoluokka: 84.2

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Kaunokirjat Kjell Westö Liisa Ryömä Otava

Kuva kirjailijasta Kjell Westö

Kjell Westö

Kjell Westö on syntynyt 6.8.1961 Helsingissä. Hän on opiskellut Svenska Social- och kommunalhögskolanissa ja työskennellyt toimittajana mm. Hufvudstadsbladet ja Ny Tid -lehdissä. Westö on nykyisin vapaa kirjailija.

Westö aloitti kirjailijanuransa runoilijana. Kiitetty ja suosittu Westö on saanut useita kirjallisuuspalkintoja mm. kirjallisuuden valtionpalkinnon (Utslag och andra noveller /Merkitty ja muita novelleja) vuonna 1990 ja Finlandia-palkinnon vuonna 2006 romaanistaan Där vi en gång gått/Missä kuljimme kerran. Romaani palkittiin myös Akateemisen Kirjakaupan Varjo-Finlandialla ja se oli vuoden 2006 myydyin kirja Akateemisessa.

Westön romaani Drakarna över Helsingfors (Leijat Helsingin yllä) on dramatisoitu näytelmäksi ja elokuvaksi. Missä kuljimme kerran -romaanin pohjalta dramatisoidun näytelmän kantaesitys huhtikuussa 2008 Helsingin kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Westön teoksia on käännetty parillekymmenelle kielelle mm. englanniksi, espanjaksi, norjaksi ja saksaksi.

Kjell Westö nimitettiin vuoden 2007 Stadin kundiksi. Hänelle myönnettiin Pro Finlandia -mitali 2008.

Kjell Westön kotisivut: kjellwesto.com

Koko tuotanto

Romaanit

  • Leijat Helsingin yllä, suom. Arja Tuomari, 1996 Otava
    (Drakarna över Helsingfors, 1996 Söderström & Co)
  • Isän nimeen, suom. Katriina Savolainen,...
Kirjailijan sivulle