2

Into the driver’s seat

Pääomasijoittamisen suomalainen pioneeri avasi arkistonsa taloustoimittajalle.
Sijoitusyhtiö CapMan on kehittänyt, kasvattanut ja kansainvälistänyt yrityksiä 25 vuoden ajan, nousukausina ja taantumissa. Vuosiin mahtuu hyviä päätöksiä ja virhe­arvioita, visionäärejä ja epäilyttäviä liikemiehiä, onnen­potkuja ja huonoa tuuria.
Sijoitusmuistioiden ja haastattelujen pohjalta on syntynyt poikkeuksellisen rehellinen kuvaus siitä, mitä Finn­domossa, Tokmannissa, Mehiläisessä ja monissa muissa suomalaisissa, pohjoismaisissa ja venäläisissä yrityksissä todella tapahtui, kun pääomasijoittaja ryhtyi töihin.
Tositarinat tarjoavat tärkeää tietoa kaikille rahoituksesta, sijoittamisesta ja yrittämisestä kiinnostuneille.
Kirja ilmestyy myös englanniksi nimellä Into the driver’s seat – Stories about entrepreneurs and CapMan.

Alkuteos: Jos se firma olis mun. Tarinoita yrittäjistä ja CapManista

ISBN: 978-951-1-28371-3

Julkaisukuukausi: 03.2014

Kirjastoluokka: 69.1

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Marko Erola Otava Pertti Hämäläinen Sähkökirjat

Kuva kirjailijasta Marko Erola

Marko Erola

Marko Erola on vapaa toimittaja ja kirjailija. Erola, 45, on työskennellyt taloustoimittajana muun muassa Talouselämässä, Taloussanomissa ja Nelosen talousuutisissa sekä juontanut YLE:n aamutelevisiossa Perjantaipörssiä. Hän kirjoittaa sijoitusaiheista kolumnia Helsingin Sanomiin.

Marko Erolan kirja Jos se firma olis mun – Tarinoita yrittäjistä ja CapManista (2014, myös engl. nimellä Into the driver´s seat – Stories about entrepeneurs and CapMan) kertoo pääomasijoitusyhtiö CapManin sijoitustoiminnasta poikkeuksellisen avoimeen tyyliin.

Koko tuotanto

Erolalta on aikaisemmin ilmestynyt teokset Pokerin käsikirja (2005), Paras sijoitus ‒ Itsepuolustusopas sijoittajille (2009) ja Kasinokeisari ‒ Pekka Salmen tarina (2011). Kaikista hänen teoksistaan on otettu useita painoksia.

Palkinnot

Paras sijoitus sai Ekonomiliiton tunnustuspalkinnon 2010.

...
Kirjailijan sivulle