2

Hyvinvointia rakentamassa

Orionin vuosisata

Orionin lääkkeet ovat olleet olennainen osa suomalaista terveydenhoitoa jo sadan vuoden ajan. Monet vakavat sairaudet ja kansantaudit ovat kadonneet kokonaan, ja nykyään suomalaiset elävät terveempinä yhä pidempään. Samaan aikaan esiin on noussut kokonaan uusia sairauksia, ja suhtautumisemme niin sairauteen kuin terveyteenkin on muuttunut.
Hyvinvointia rakentamassa kuvaa Orionin taivalta modernisoituvassa Suomessa suomalaisten kohenevan terveyden ja yhtiön valmistamien lääkkeiden kautta. Sitä, kuinka Orionin lääkkeet ovat muovanneet suomalaisten elämää. Samalla seurataan Orionin kasvua kansainväliseksi lääkeyhtiöksi ja yhdeksi kotimaisen kemianteollisuuden kärkinimeksi. Sadassa vuodessa pienestä, kolmen miehen perustamasta lääketehtaasta on kasvanut suomalainen instituutio ja kansainvälinen yhtiö, jonka tuotteita käyttävät miljoonat ihmiset ympäri maailmaa.

VTT Antti Parpola on yrityshistorioitsija, ja FT Timo Joutsivuo Helsingin yliopiston dosentti, joka on erikoistunut lääketieteen historiaan.

Tämä sähkökirja toimii ePub-formaattia tukevilla lukuohjelmilla.

ISBN: 978-951-1-31218-5

Julkaisukuukausi: 02.2017

Kirjastoluokka: 63.5

Kustantamo: Otava

Asiasana:  Antti Parpola Otava Timo Joutsivuo